Vladimir Šilović

Vladimir Šilović

Svaka jasna ideja može se sažeto objasniti s par desetaka rečenica, ili na par desetaka stranica. Za razumjeti neke bitne elemente duhovnosti i postojanja, kao zajedničkog nazivnika teističkih i ateističkih pristupa, potrebne su godine. Pretenciozno ili ne, ova zbirka refleksija o duhovnosti upravo je to.

Misaoni tekstovi rezultat su višegodišnjeg osobnog duhovnog traženja. Koncizno kako je to svojstveno muškom i inženjerskom umu, a ‘omekšano’ pričom o personificiranim iskrama u vatri kamina daju se jaseni i nedvosmisleni stavovi autora o suštini važnih tema iz područja duhovnosti. Jednostavnost pristupa i izričaja u kontrastu je s mistifikacijom koja uobičajeno prati pisanje o ovim temama.

Voljeti i prakticirati svoj put, svoju Istinu, i istovremeno poštivati i uživati u ljepoti tuđih Istina moguće je uz razumijevanje koje dolazi s otvorenošću prema spoznaji i promišljanja iz pozicije ljubavi. Ovi tekstovi pokazuju taj put.

Autor je rođen u Otoku 1959., odrastao u Osijeku, a diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1983. Uz ljubav za svoj poziv razvio je interes za područje duhovnosti u najširem smislu te riječi. Praktični vjernik, katolik, kojemu je kršćanstvo vjerski i kulturni okvir u kojem se odvija ta potraga za odgovorima. Ali to je samo početna točka.

Autor si ne pridaje nikakve zasluge za spoznaje do kojih je došao. One su odavno tu ali ih je autor kroz proces traženja tek sada uspio prepoznati, povezati i sebi pojasniti.

  • Muškarac
  • 1