Ivana Vranjić

Ivana Vranjić

Ivana Vranjić rođena je jednog listopada u Šibeniku, sada već daleke 1975. godine.
U rodnom gradu završava osnovnu i srednju školu, nakon čega seli u Zadar i upisuje kroatistiku na Filozofskom fakultetu. Stječe zvanje profesora hrvatskog jezika i književnosti.
Knjige i pisanje oduvijek su njena velika ljubav.
Pisati počinje još u osnovnoj školi, ali nije sebe kao autora preozbiljno shvaćala sve do svoje trideset i sedme godine kada je odlučila objaviti pjesme koje je dugo godina pisala samo za sebe, bilježnicu i Word. Tako je 2018. iz tiska izišla njena prva knjiga, zbirka pjesama ‘Anđeli od žice’. Tri godine kasnije, 2021. objavljuje i svoj prvi roman ‘Oblačna’, koji je sama opisala kao roman o ljubavi, a ne ljubavni roman. U pripremi je i njezina treća knjiga, zbirka poezije i kratke proze koja bi svjetlo dana trebala ugledati početkom 2024. godine.
“Ima nešto u tom broju 3 koji prati moje stvaranje. Često sam nevjerni Toma, ali ću ovaj put povjerovati numerologiji koja kaže da je broj 3 božanski broj koji pokazuje želju za izražavanjem kreativnosti i povezanost s duhovnim svijetom, nevjerojatno sretan broj. Moje pisanje mene zaista čini sretnom osobom, ako se još tkogod nađe u tom krugu riječi, dobrodošao je”.

  • Žena
  • 1