Igor Sekulić

Igor Sekulić

U biografskim podacima navode se mjesto i godina rođenja pa je onda red da i ja navedem te dvije životne činjenice na koje nisam imao nikakvog utjecaja. Rođen sam u Osijeku u zimu 1974. godine. Nije to bila neka posebno sjajna godina za doći na svijet, ali moj glas nije razmatran pri ovoj odluci. Glavninu ove ceste, kojom svi hodimo, a zovem je život, proveo sam u rodnom gradu. Tu usred Panonskog mora našao sam svoju luku, spustio sidro i nisam dao vjetrima da me otpušu na daleku pučinu.

U tinejdžerskoj dobi počeo sam pisati prve pjesme, ali i ponešto ozbiljnije tekstove. Nije to nešto vrijedno posebne hvale, ali faktografski su podaci takvi. Prvi pokušaji nisu ostali nezapaženi pa me je moja školska profesorica ohrabrivala da krenem u spisateljsku avanturu. No, onda je došao rat i u tim vremenima pisanje nije bilo primarno. Pojava interneta u Hrvatskoj spojila je moje dvije velike ljubavi: moderne tehnologije i pisanje te sam počeo pisati kolumnu za prvi osječki web portal Osijek Online. Neke od tih tekstova u par su navrata objavile tiskovine. Potom su došle druge životne obveze i drugi hobiji te je pisanje iznova palo u drugi plan.

Tako je bilo do pojave pandemije Covida kada se otvorio prozor kroz kojeg je u moj život ušlo nešto više slobodnog vremena za iznošenje ideja i misli koje su dugo rasle u meni. Sve je to rezultiralo pričama od kojih su neke pred vama.

  • Muškarac
  • 1