Ankica Anchie

Ankica Anchie

ANKICA ANCHIE je pseudonim jedne naše domaće autorice, koja je s pisanjem poezije i proze započela je u vrijeme svog odrastanja, dok intenzitet pjesničkog stvaralaštva postiže tijekom zadnjih 20 godina.
Opijena ljubavlju prema Dalmaciji, njenim rodnim krajem kao i tradiciji, pokušava očuvati to blago od zaborava. Većina njezinih pjesama prožeta je dalmatinskim izričajima, prirodi tog kraja, moru i samom čovjeku.
S ljubavnom nas poezijom vodi kroz romantična maštanja, uz nijansu svakodnevnog života malog čovjeka. Stihovi i proza obavijeni su ljubavlju i boli.
Njezine se pjesme objavljene u zajedničkim zbirkama Kulture Snova, kao i u mnogim zajedničkim zbornicima, te u časopisima i na portalima: “Poezija u pjesmi Lv”, “Diligo liber”, Prof&Graf, “Udruženje za kulturu” Nova svjetlost-Balkanska pjesnička Unija-BIH”, “Poetry contest ralle – Crna Gora”, “Mojsinjski sabornik”, #tropoljeinfo, #mmportal, #kns #kulturasnova
Nakon izdavanja svoje prve samostalne zbirke poezije „Beside jedne Dalmatinke“, u pripremi su i nove samostalne zbirke poezije i proze:
– Izabrana djela „ Kleknut htjedoh učitelju“
– Ljubavna poezija „Grlom u jagode“
– Na krilima vjere „Ožeđah, milo moje“
– Pjesme i priče za djecu „Zvjezdana prašina“,
“Poeziju treba živjeti, s njom se buditi i s njom usnuti”, riječi su naše Dalmatinke.

  • Žena
  • 1