IK Profigraf

CVJETNE PRINCEZE

BLOGER: P.S.I love books

 

CVJETNE PRINCEZE

Amelia Stewart
Prof&Graf

Moja ocjena: 5/5

Amelia Stewart autorica je s čijim pisanjem sam se upoznala čitajući njezin prvi roman “Divlji”. Osim njega imala sam prilike pročitati još nekoliko njezinih romana i sa svakim me uspjela oduševiti. Sviđa mi se njezin stil pisanja, priče i likovi koje nam donosi, a “Cvjetne princeze” nešto su potpuno drukčije od njezinih prethodnih knjiga.

“Bajke su tu da se pričaju, ali i da se žive.”

Prije čitanja znala sam samo da je riječ o duhovitom štivu, tako da sam knjigu i uzela onda kada mi je trebalo nešto za opuštanje. I doista sam uživala, nasmijala sam se i zabavila.

“Cvjetne princeze” su zbirka novela u kojoj pratimo priče o princezama Maggie, Holly i Pholly koje žive u cvjetnom kraljevstvu gdje svi nose cvjetna imena. Princeze su trojke, ali karakterno su sve tri potpuno različite. Kada po mišljenju njihovih roditelja dođe vrijeme za udaju, kralj i kraljica će se potruditi da ih malo ‘poguraju’ u tom smjeru, tako da u knjizi imamo i puno pokušaja spajanja, različitih smicalica i uplitanja, ali i puno ljubavi, topline i romantike.

Jako mi se sviđa i to što smo na samom kraju dobili epilog epiloga, tako da smo imali prilike doznati što se godinama kasnije događalo s princezama i njihovim obiteljima.

Doista jako zanimljivo, zabavno i duhovito štivo, idealno za opuštanje, pa i za čitanje na plaži. Preporučujem od srca.

“Vrlo brzo, ova princeza postala je moj život. Nema tu mnogo logike, mnogo razmišljanja i vaganja. Kada sretneš nekoga sličnog sebi, jednostavno te pogodi i odmah znaš.”