IK Profigraf

Natječaj: “DAROVI JESENI”

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE U ZBIRCI POEZIJE : „DAROVI JESENI“

Dragi pjesnici, krećemo s novim natječajem za poeziju, ovaj put jesenske tematike!

Ova će naša zbirka će biti tiskana u rujnu 2024. godine, te ćemo svi u njoj moći uživati s prvim danima jeseni.

I ovaj je naš natječaj namijenjen prvenstveno novim, neafirmiranim autorima/autoricama, kojima je ovo prilika da njihova poezija izađe u tiskanom obliku, kako bi se lakše promovirali i doprijeli do šire publike. Na natječaj se naravno mogu javiti i prethodno objavljivani autori/autorice, ali prednost za tiskanje u sklopu ove naše zbirke će imati novi, neafirmirani autori/autorice. Cilj nam je i ovim natječajem i ovom našom zbirkom ohrabriti i osnažiti autore/autorice poezije, te im omogućiti da se za njih čuje!

Sastav stručnog žirija za odabir autora za zbirku:

Saša Jakšić, direktorica IK Prof&Graf

Lea Mihaljević, autorica

Karmen Halabarec, ljubiteljica poezije

Prije prijave na ovaj naš natječaj, ljubazno vas molimo da pročitate sljedeća pravila, uvjete i upute natječaja!

✍️ Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani autori/autorice, pod uvjetom da su punoljetni. Autori/autorice se mogu na ovaj naš natječaj javiti s 3 – 6 pjesama (svaka pjesma veličine do 26 redaka, font 12, prored 1,5), uz koje molimo da priložite kratku biografiju 10-15 rečenica, te svoju fotografiju. Te pjesme i tekst biografije trebaju biti na hrvatskom jeziku, uređene i lektorirane. Ako pristigle pjesme i tekstovi biografije nisu uređeni i lektorirani, neće biti uzeti u obzir za objavljivanje u zbirci.

✍️ Autori/autorice na natječaju mogu sudjelovati samo sa svojom poezijom koja prethodno nije bila objavljena u tiskanom obliku, u nekim drugim zbirkama ili zbornicima radova. Autori/autorice koji objavljuju svoju poeziju pod pseudonimom mogu potpisati svoj tekst i pseudonimom koji inače koriste, ali moraju kao i svi drugi autori/autorice navesti svoje osobne podatke u mailu uz prijavu na natječaj. IK Prof&Graf se obavezuje štititi identitet autora koji pišu pod pseudonimom.

✍️ Prijave se šalju isključivo na službeni mail IK Prof&Graf: profigraf22@gmail.com, u WORD dokumentu, ali i u PDF-u (tijekom slanja WORD dokumenta može doći do promjene izgleda vaše pjesme, što bismo voljeli izbjeći). Vaša poezija mora zadovoljavati glavnu temu natječaja, a ona je JESEN.

✍️ Svi odabrani autori/autorice, čija će poezija i biografija biti objavljena u zbirci plaćaju kotizaciju u iznosu od 25€ na račun IK Prof&Graf, najkasnije tjedan dana prije odlaska zbirke u tisak. Podatke za plaćanje će svaki autor dobiti na svoj mail. Za tu kotizaciju, svi autori/autorice dobivaju dva primjerka zbirke gratis (oslobođeno plaćanja poštarine za slanje poštom/tiskanica), a dodatne primjerke zbirke mogu kupiti po 40% nižoj prodajnoj cijeni (uz plaćanje poštarine za slanje).

✍️ IK Prof&Graf i žiri koji ocjenjuje sve vaše prijave zadržavaju pravo po vlastitoj procjeni ne prihvatiti tekstove koje sadrže govor mržnje, ili ako su uvredljivog, rasističkog i drugog neprimjerenog sadržaja te diskvalificirati ih, o čemu će svaki autor/autorica također biti obaviješten putem maila. Uz to, napominjemo da svaki autor/autorica osobno odgovara za sav sadržaj svog autorskog djela te sam/a snosi odgovornost u slučaju kopiranja/plagiranja.

✍️ U ovom našem natječaju autori/autorice ne ostvaruju nikakvu naknadu za autorska prava za njihovu poeziju koja će biti objavljena u ovoj zbirci. Prijavom na ovaj naš natječaj, svi autori/autorice automatski daju dozvolu IK Prof&Graf za objavljivanje njihove poezije u navedenoj zbirci poezije „DAROVI JESENI“, ali isto tako i za objavljivanje pojedinih stihova i/ili pjesama na društvenim mrežama IK Prof&Graf u marketinške svrhe, odnosno u svrhe promoviranja navedene zbirke i svih autora koji se u njoj nalaze. Također, ovim pristankom svi autori/autorice daju dozvolu urednici i lektorici naše IK da naprave sve eventualne potrebne intervencije na poeziji prije objavljivanja iste u navedenoj zbirci.

✍️ Ukoliko se na natječaj ne prijavi minimalno 10 autora, zbirka neće biti tiskana, a natječaj se poništava.

NAGRADA za najboljeg autora/najbolju autoricu

Navedeni žiri će odabrati jednog autora/jednu autoricu, i ta će osoba biti oslobođena plaćanja kotizacije za objavljivanje, te će dobiti 5 zbirki gratis. Svi odabrani /objavljeni autori dobivaju zahvalnicu za sudjelovanje u natječaju.

Napomena: za usluge uređivanja i lektoriranja teksta možete se javiti našoj suradnici Doris Turk na mail: doris.turk8@gmail.com

📩Ukoliko imate ikakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, slobodno nam se s istim obratite na mail: profigraf22@gmail.com

📩Rok za slanje prijava: od 01.07.2024. do 15.08.2024. Prijave poslane izvan navedenog roka neće biti prihvaćene, a rezultati natječaja će biti objavljeni na društvenim mrežama IK Prof&Graf, najkasnije do 15.09.2024., a svaki će pojedini odabrani autor/autorica biti obaviješten i putem maila.

Iskreno se nadamo da ćete se odvažiti i javiti nam se s vašom poezijom u što većem broju!

Vaš IK Prof&Graf