IK Profigraf

RAZGOVORI UGODNI – UPOZNAJTE NAŠE AUTORE!

RAZGOVORI UGODNI – UPOZNAJTE NAŠE AUTORE!

Amelia Stewart, autorica serijala „Rockefellers“: Vrtlog, Bezdan, Treptaj, te zbirke novela „Cvjetne princeze“

 

Pitanja:

 1. Reci nam nešto o sebi što ne možemo pročitati nigdje drugdje.

Ja sam veoma stidljiva osoba.

 

 1. Kada si se odlučila početi pisati i zašto?

Sada već davne 2017 godine. Dugo sam čitala i pratila druge na Wattpadu, pa sam         želela sama da probam. U to vreme privatno sam prolazila kroz težak period pa mi je bio potreban neki izduvni ventil.

 

 1. U kojem se žanru najviše pronalaziš?

Najviše volim da pišem ljubavni žanr, ponekad začinjen erotikom, ponekad dramom. U svakom slučaju uživam pišući likove sa kojima ljudi mogu da se poistovete i osete tu emociju.

 

 1. Opiši nam ukratko svoj proces pisanja.

Baš i nemam proces kojeg se pridržavam. Kako radim i dnevne i noćne smene, pišem kad god imam slobodnog vremena. Nekad noću na poslu, nekad kući uzimam od sna. Sve zavisi da li imam inspiraciju. Gledam da svakodnevno nešto napišem, iako ne znam da li ću to korsititi za objavljivanje.

 

 1. Odakle ideja serijal o bendu Rockefellers?

Sanjala sam ga. Već mi se dešavalo sa duologijom „Na vrhuncu“ da sam sanjala radnju. Tako i kod rokera, znala sam da želim da ispričam priču muzičara jer to nisam pisala. Kod mene su uglavnom zastupljeni bili sportisti, kao i obični ljudi.

 

 1. Koliko si dugo radila na tom serijalu i što ti je bilo najlakše, a što najteže u tom procesu?

Prvo sam mislila da će biti jedna knjiga, ali kako je pisanje odmicalo publika je želela i priče drugih momaka iz benda. Usput se javila inspiracija, pored bubnjara, i za gitaristu i pevača. Sve ukupno mislim da sam ih pisala oko godinu dana.

 

 1. Je li ti neki od likova iz tog serijala najdraži i ako je, koji i zašto?

Ako moram da biram, to bi bila Hejzel iz Treptaja. Ta mi je priča uzela dušu. Ona se odrekla svoje velike i jedine ljubavi. Bez obzira što bi Deril (pevač) ostao uz nju, ona je želela da on osvoji svet.

 

 1. Voliš pisati serijale, kako je došlo do toga?

Obožavam serijale, duologije, trilogije… Prosto, kad počnem nešto da pišem već razvijam u glavi kako bih mogla da spojim sporedne likove i kakve bi probleme oni imali.

 

 1. Odakle ljubav prema princezama i prinčevima? Kako su te priče prihvaćene od strane publike, s obzirom na to da su to priče za odrasle, a ne za djecu?

Isto kako volim serijale, tako volim i moderne bajke, tj. bajke za odrasle. Za vreme pandemije korona virusa radila sam bez prestanka i to u crvenoj zoni i bio mi je potreban odušak. Tada sam stvorila i izmislila dinastiju Orsini koju publika prosto obožava. Napisala sam četiri priče o braći, a trenutno pišem i o Naslednicima odnosno o deci.

 

 1. Istražuješ li puno kada pišeš?

O da. Želim da priča bude što autentičnija.

 

 1. Kako uspijevaš pronaći vremena za pisanje? Kada najčešće pišeš?

Svo svoje slobodno vreme koristim za čitanje i pisanje. Kao što sam već ranije rekla, danju, noću, pišem kad god mi se ukaže prilika.

 

 1. Tko ti je najveća podrška što se tiče pisanja?

Najveću podršku pruža mi Dragana Genov, devojka koju sam upoznala za vreme pisanja i koja mi je ubrzo postala i više od same prijteeljice. Ona mi je kao sestra (ja sam jedinica), neko na koga mogu uvek da se oslonim. Ona čita moje priče unapred, pomaže mi i bodri me na svakom koraku.

 

 1. Imaš li neku poruku koja se provlači kroz sve tvoje priče, i ako da kako bi ona glasila?

Da, u svim mojim pričama poruka je jasna. Porodica je sve. Ne mora to biti krvno srodstvo. Ponekad su prijatelji ti koji će ti uskočiti više od najbližih. Takve ljude negujte.

 

 1. Što po tvom mišljenju čini pisca piscem?

S obzirom da i dan danas sebe vrlo retko zovem piscem , eto ne znam. To je dugotrajan proces stvaranja, pisanja, posvećivanja.

 

 1. S kojim bi se ti svojim likom poistovjetila i zašto?

Verovatno sa Jasnom iz priče Ponovni susret, mog serijala Ponovno. Šta je ta devojka/žena sve prošla u životu, a opet je divna , puna razumevanja i ljubavi za druge. Takva sam i ja, uvek vidim dobro u drugima.

 

 1. Imaš li najdražu među svim svojim napisanim pričama, i ako da, koja je to i zašto baš ona?

Imam puno dragih, ali nekako najdraži mi je Tomas “DIVLJI” Karson. Mislim da me je ta knjiga izdigla stepenicu više.

 

 1. Kada ne pišeš, čime se još baviš u slobodno vrijeme?

Čitanjem i plivanjem.

 

 1. Znamo da uvijek radiš na mnogo toga, no što ti je trenutno u fokusu?

Trenutno sam završila još jednog sina princa, u planu je i poslednji ali fokus pokušavam da vratim na dve nezavršene priče koje sam povukla sa Wattpada. Videćemo…

 

 1. Planiraš li uskoro izdati nešto novo i ako da, želiš li to podijeliti sa svojim čitateljima/fanovima?

O da. Svakako preko leta radimo na novim naaslovima ali za sada neka to ostane iznenađenje.

 

 1. Za kraj, što bi ti poručila mladim/novim/neafirmiranim autorima ili onima koji će to tek postati?

Samo pišite i verujte da svako napisano delo ima svog čitatelja. I nemojte odmah poleteti. Gradite svoj stil strpljivo i polako i sve će doći na svoje mesto.