IK Profigraf

ZVIJEZDA PADALICA

BLOGER: P:S:I love books

 

ZVIJEZDA PADALICA

Saša Jakšić
Prof&Graf

Moja ocjena: 5/5

U romanu “Zvijezda padalica” upoznajemo Tesu, novinarku regionalnih novina i Ivana, koji je nogometna zvijezda. Tesa je u zadnji tren dobila zadatak odraditi intervju sa slavnim nogometašem. Iako to dosad nije radila i nije imala vremena za pripremu, ipak se nadala da će sve dovoljno dobro odraditi te da će se samim time i napokon maknuti od pisanja rubrike o uređenju doma. Tesa ne prati vijesti i portale, stoga nije znala ništa o Ivanu, što je za njega bilo pravo osvježenje.
Ni jedno ni drugo nisu mogli ni zamisliti gdje će ih taj jedan intervju odvesti…

Još jedan odličan roman naše autorice Saše Jakšić. Kada god tražim neko lagano i zanimljivo štivo koje se brzo i lako čita, znam da ću s njezinim romanima upravo to i dobiti. Veliki plus mi je i to što su likovi u njezinim romanima baš poput nas – ljudi sa svojim usponima, padovima, problemima, brigama, željama i snovima. Likovi s kojima se lako možemo poistovjetiti i koji nam samim time odmah prirastu srcu.

Iako je ovdje riječ o slavnom nogometašu, on je ipak posve drukčiji od onoga kako ga prikazuju novinari. Njegov brak se odavno raspao, a njegova karijera se bliži kraju. I baš kada je to najmanje očekivao, ali i kada mu je to najviše trebalo, upoznao je Tesu, a ona ga je očarala već pri prvom susretu.

Obožavam Tesu i Ivana. Jako mi se svidjelo to što su jedno drugo uvijek i u svemu podržavali, a svidio mi se i odnos s njihovim obiteljima, koji je također pun podrške i ljubavi. Njihova povezanost je nešto doista posebno i predivno.
Sigurna sam da će neki čitatelji misliti da se sve to između Ivana i Tese prebrzo odvilo, da se njihov odnos prebrzo razvio u nešto više. Osobno nisam takvog mišljenja i definitivno se slažem s onom – “kada znaš onda znaš”.

Lijepo, zabavno, duhovito i zanimljivo štivo. Od srca preporučujem.

” Ti predstavljaš samo sebe, Tesa. Nikoga drugoga. Ti nisi ničiji produžetak, ničiji nastavak, ničiji privjesak. Nikada nisi bila niti ćeš ikada to biti. Ti si svoja osoba.”

“Misliš da žurimo? Kuda? Tko kaže? Tko određuje ta pravila? Evo što ja mislim, ako te baš zanima. Nekada jednostavno znaš. Da je to to. Da je to prava stvar. I tu nema onda puno čekanja, razglabanja, pregovaranja i premišljanja.”