IK Profigraf

SMRT / LJUBAV

BLOGER:

𝑨𝒖𝒕𝒐𝒓 ; 𝑀𝑎𝑟𝑜 𝑀𝑜𝑗𝑎š
𝑲𝒏𝒋𝒊𝒈𝒂 ; 𝑆𝑚𝑟𝑡 / 𝐿𝑗𝑢𝑏𝑎𝑣
𝑵𝒂𝒌𝒍𝒂𝒅𝒏𝒊𝒌 ; 𝑃𝑟𝑜𝑓&𝐺𝑟𝑎𝑓
𝑰𝒛𝒅𝒂𝒏𝒂 ; 2024. 𝑔𝑜𝑑𝑖𝑛𝑎
𝑺𝒕𝒓𝒂𝒏𝒊𝒄𝒂 ; 174 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑛𝑖𝑐𝑎

“𝘔𝘰𝘨𝘢𝘰 𝘣𝘪𝘩 č𝘦šć𝘦 𝘵𝘳𝘢ž𝘪𝘵𝘪 𝘴𝘭𝘰𝘣𝘰𝘥𝘯𝘦 𝘥𝘢𝘯𝘦. 𝘐𝘭𝘪 𝘴𝘶 𝘮𝘰ž𝘥𝘢 𝘰𝘷𝘢𝘬𝘰 𝘱𝘰𝘴𝘦𝘣𝘯𝘪 𝘶𝘱𝘳𝘢𝘷𝘰 𝘻𝘣𝘰𝘨 𝘵𝘰𝘨𝘢 š𝘵𝘰 𝘴𝘶 𝘳𝘪𝘫𝘦𝘵𝘬𝘪. Š𝘵𝘰 𝘫𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘫𝘢 𝘬𝘰𝘭𝘪č𝘪𝘯𝘢 – 𝘷𝘳𝘪𝘫𝘦𝘥𝘯𝘰𝘴𝘵 𝘫𝘦 𝘷𝘦ć𝘢.”

☠️ Asfodel McAto je radio kao konobar i upravo je uživao u posljednjem danu godišnjeg kada mu se dogodila nesreća.
Poslije nesreće završio je u komi i tamo je upoznao Nju.
Dok je ležao u bolnici pod komom, u svojim mislima je stvorio svijet gdje je bio sretan i bez brige, tada mu se prikazala Ona, iako mu je rekla da ona nije ni muško ni žensko, on se ipak zaljubio… zaljubio se u Smrt.

☠️ Smrt je s njim razgovarala, putovali su na mjesta gdje je Asfodel bio sretan, ali i gdje je prvi put osjetio tugu i zlostavljanje, ali uz sve to on se sve više zaljubljivao u nju.
Nakon tri mjeseca kome, probudio se i vratio kući k roditeljima, ali Asfodel nije bio onaj stari kao prije nesreće, pao je u depresiju i osjećao da mu nešto nedostaje.
Kada je shvatio tko ili što mu nedostaje, shvatio je što mora učinit, tražiti ljude koje umiru da vidi njenu svjetlost i nju samu.
Ali ni to mu nije bilo dovoljno, jer postao je opsjednut s njom, nije mogao misliti bez nje, uvukla mu se duboko u srce te je počeo poduzimati zastrašujuće stvari samo da vidi njeno prekrasno lice.

“𝘗𝘳𝘦𝘯𝘦𝘳𝘢𝘻𝘪𝘰 𝘴𝘦 𝘫𝘦𝘳 𝘯𝘪𝘫𝘦 𝘯𝘪 𝘮𝘰𝘨𝘢𝘰 𝘻𝘢𝘮𝘪𝘴𝘭𝘪𝘵𝘪 𝘥𝘢 𝘫𝘦 𝘚𝘮𝘳𝘵 𝘭𝘪𝘫𝘦𝘱𝘢, 𝘵𝘢𝘬𝘷𝘰𝘮 𝘫𝘦 𝘯𝘪𝘵𝘬𝘰 𝘯𝘪𝘬𝘢𝘥𝘢 𝘯𝘪𝘫𝘦 𝘰𝘱𝘪𝘴𝘢𝘰.”

🖊 Uh, ne znam što bi rekla na ovaj roman, na početku je sve izgledao dobro, dok se Asfodel nije skroz promijenio, dok nije potpuno izgubio razum zbog Smrti.
Iako je ovo fikcija, ipak je malo zastrašujuće čitati, em sami postupci Asfodela, ali i same Smrti – je li Smrt zaista tako lijepa da izgubiš razum zbog nje?
Moram priznati da me kraj malo iznenadio, štoviše šokirao, nisam se nadala takvoj završnici, ali mi zato ostao upitnik nad glavom s pitanjem; “Tko je ona?”.

“𝘝𝘰𝘻𝘪𝘰 𝘫𝘦 𝘪 𝘥𝘢𝘭𝘫𝘦, 𝘨𝘳𝘢𝘥𝘰𝘷𝘪 𝘴𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘭𝘢𝘻𝘪𝘭𝘪 𝘬𝘳𝘢𝘫 𝘯𝘫𝘦𝘨𝘢, 𝘢𝘭𝘪 𝘯𝘪𝘨𝘥𝘫𝘦 𝘯𝘪𝘫𝘦 ž𝘦𝘭𝘪𝘰 𝘰𝘴𝘵𝘢𝘵𝘪. 𝘔𝘰ž𝘦 𝘣𝘪𝘵𝘪 𝘴𝘢𝘮𝘰 𝘵𝘢𝘮𝘰 𝘨𝘥𝘫𝘦 𝘫𝘦 𝘪 𝘖𝘯𝘢. “

Prof&Graf