IK Profigraf

SVJET PRIPADA NAMA

BLOGER: P.S.I love books

 

SVIJET PRIPADA NAMA

Senka Ilić
Prof&Graf

Moja ocjena: 4/5

“Svijet pripada nama” zbirka je novela u kojima čitamo o neobičnim i magičnim bićima, ali i o postapokaliptičnom svijetu u budućnosti.
Sve novele su jako zanimljive, maštovite, emotivne i protkane magijom.

Prva priča, po kojoj je zbirka dobila ime, “Svijet pripada nama” donosi nam priču o neobičnim bićima koja se bore sačuvati svoj svijet od Ljudi.
Druga priča “Posljednji” vodi nas na putovanje života jedne djevojke koja na osamnaesti rođendan doznaje tajnu zbog koje mora napustiti roditeljsku kuću.
“Lijek” nam donosi priču o nastanku virusa C, koji je poharao i opustošio svijet, a ljude pretvorio u bića željna krvi, čiji ugrizi prenose zarazu dalje. O žrtvi koju će podnijeti jedan mladić i jedna žena za spas ljudske vrste.
I posljednja priča “Isabel” donosi nam priču o gospodarima Zlatnih planina, Isabel i Edenu koji su povezani zlatnim nitima, no nakon što su one prekinute, izgubili su sjećanja na prošli život. Kada se ponovno sretnu, pronaći će i lijek za izgubljena sjećanja.

Prvo što me osvojilo i odmah privuklo ovoj knjizi je predivna naslovnica. No unutar nje, knjiga je jednako lijepa i čarobna. Sve priče su mi se svidjele, no moram priznati da mi je prva išla nešto sporije. Priča je jako zanimljiva, ali ima doista puno likova i nisam mogla pohvatati njihova imena i tko je tko. Ostale tri su mi bile odlične, bez problema su mi držale pažnju i doista sam uživala u čitanju.

Autorica me oduševila svojom maštom. Čitala sam i njezin roman “Iza zavjesa” koji me također oduševio, te se veselim vidjeti što nam sljedeće sprema. Od mene imate veliku preporuku.

“…ljubav je magija koja nas spaja. Nije važno poznaju li se bića godinama ili samo jedan dan, ako im je magija suđena – dogodit će se.” – Svijet pripada nama

“Ljepota zvijezda nešto je što će trajati zauvijek, čak i da cijeli planet nestane, one će uvijek biti tu.” – Lijek