IK Profigraf

SMRT/LJUBAV

BLOGER: ikovac.sbooks

 

Dragi svi,
evo jedne recenzije za knjigu kojoj sam se baš veselila. Riječ je o još jednom prvijencu hrvatskog autora. U pitanju je knjiga Smrt/Ljubav koju je napisao Maro Mojaš. Dopustite da vam predstavim ovu kratku (ali nimalo slatku) knjigu.
Znam da knjigu ne treba suditi po koricama ali budimo realni ove stvarno pozivaju na čitanje. Iskreno su me zaintrigirale i željela sam što prije saznati što se krije unutar knjige.
Radi se o dark fantasy romanu koji me iskreno iznenadio (više nego što sam mislila) u trenutku kada sam shvatila u kojem smjeru radnja ide.

Pratimo Asfodela koji živi naizgled uobičajeni život jednog malog čovjeka. Nesreća koju doživi promjeni mu život u potpunosti. U komi, u kojoj se nađe mjesecima, upoznaje svoju Smrt u koju se zaljubljuje gotovo na prvi pogled. Ona je naime predivna i nježna i nimalo nalik onome kako ju je do tada zamišljao. U vremenu koje kroz mjesece njegove kome provode zajedno ispriča joj mračne uspomene iz svojeg djetinjstva. One se kasnije nadovezuju na neopisivu čežnju za vremenom koje je proveo sa Smrti kada se jednom probudi iz kome. Upravo zahvaljujući svojem traumatičnom iskustvu odluči se poduzeti rigorozne korake koji će mu pomoći da ponovno vidi svoju Smrt.

Pripremite se na neke gnjusne i uznemirujuće stvari. Knjiga svakako nije za oči osjetljivije populacije tako da obratite na to pozornost prije čitanja.

Stilom koji me nevjerojatno podsjetio na Edgar Allan Poea (npr. Crni mačak) opisano je kako je lako izgubiti čovječnost.

5/5 ⭐ od mene.
Čestitam na knjizi, @maro.mojas1990, i veselim se nastavku!
Nakladnik je: @_ik_profigraf