IK Profigraf

Natječaj: “NAŠA NAJVEĆA BLAGA”

✍️NATJEČAJ ZA OBJAVU PRIČE ZA DJECU U ZBIRCI : „NAŠA NAJVEĆA BLAGA“ ✍️
Dragi autori, zadovoljstvo nam je predstaviti vam naš novi natječaj, i to za objavljivanje kratke priče za djecu u zbirci koja će sadržavati tekstove više autora, s temom DJECA – naša najveća blaga. Prihvaćamo sve priče koje zadovoljavaju uvjete natječaja, odnosno prilagođene su za čitanje djeci, ili omogućavaju djeci da ih sami čitaju.
Zbirka će biti tiskana u TRAVNJU 2024. godine, a pored priča sadržavat će i mnoge interaktivne sadržaje za djecu poput bojanki, vježbi crtanja, povezivanja brojeva u sliku i sl.
I ovaj je naš natječaj namijenjen prvenstveno novim, neafirmiranim autorima/autoricama, kojima je ovo prilika da njihove priče za djec izađu u tiskanom obliku, kako bi se lakše promovirali i doprijeli do šire publike. Na natječaj se naravno mogu javiti i prethodno objavljivani autori/autorice, ali prednost za tiskanje u sklopu ove naše zbirke će imati novi, neafirmirani autori/autorice. Cilj nam je i ovim natječajem i ovom našom zbirkom priča ohrabriti i osnažiti autore/autorice DJEČJE KNJIŽEVNOSTI, te im omogućiti da pokažu svoj potencijal!
Sastav stručnog žirija:
🎈Saša Jakšić, vlasnica IK Prof&Graf
🎈Martina Duvnjak, autorica
🎈Laura Dobutović Ravlić, autorica
Prije prijave na ovaj naš natječaj, ljubazno vas molimo da pročitate sljedeća pravila, uvjete i upute natječaja!
👉Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani autori/autorice, pod uvjetom da su punoljetni. Autori/autorice se mogu na ovaj naš natječaj javiti s 1-3 kratkih priča. Te kratke priče trebaju biti na hrvatskom jeziku, uređene i lektorirane. Na natječaj se naravno mogu javiti i autori iz drugih država, pod uvjetom da poštuju ove upute. Ako pristigla priča nije uređena i lektorirana, neće biti uzeta u obzir za objavljivanje u zbirci.
👉Autori/autorice na natječaju mogu sudjelovati samo s pričom za djecu koja prethodno nije bila objavljena niti u elektronskom niti u tiskanom obliku. Autori/autorice koji objavljuju svoje priče pod pseudonimom mogu potpisati svoj tekst i pseudonimom koji koriste, ali moraju kao i svi drugi autori/autorice navesti svoje osobne podatke u mailu uz prijavu priče na natječaj. IK Prof&Graf se obavezuje štititi identitet autora koji pišu pod pseudonimom.
👉Priče se šalju isključivo na službeni mail IK Prof&Graf: profigraf22@gmail.com, u WORD dokumentu, a tekst priče trebao bi biti prilagođen dobi 4-8 godina, s brojem riječi cca 500-1000. Teme vaših priča mogu biti raznolike, a najbitnije je da je priča namjenjena djeci i napisana za djecu.
👉Svi odabrani autori/autorice, čija će kratka priča biti objavljena u zbirci plaćaju kotizaciju u iznosu od 45,00€ na račun IK Prof&Graf, najkasnije tjedan dana prije odlaska zbirke u tisak. Podatke za plaćanje će svaki autor dobiti na svoj mail. Za tu kotizaciju, svi autori/autorice dobivaju tri primjerka zbirke gratis (oslobođeno plaćanja poštarine za slanje), a dodatne primjerke zbirke mogu kupiti po 40% nižoj prodajnoj cijeni (uz plaćanje poštarine za slanje).
👉IK Prof&Graf i žiri koji ocjenjuje sve vaše prijavljene priče zadržavaju pravo po vlastitoj procjeni ne prihvatiti tekstove koje sadrže govor mržnje, ili ako su uvredljivog, rasističkog i drugog neprimjerenog sadržaja te diskvalificirati ih, o čemu će svaki autor/autorica također biti obaviješten putem maila. Uz to, napominjemo da svaki autor/autorica osobno odgovara za sav sadržaj svog autorskog djela te sam/a snosi odgovornost u slučaju kopiranja/plagiranja priče ili pojedinih njezinih dijelova.
👉 U ovom našem natječaju autori/autorice ne ostvaruju nikakvu naknadu za autorska prava za njihovu priču koja će biti objavljena u ovoj zbirci. Prijavom na ovaj naš natječaj, svi autori/autorice automatski daju dozvolu IK Prof&Graf za objavljivanje prijavljene priče u navedenoj zbirci priča „NAŠA NAJVEĆA BLAGA“, ali isto tako i za objavljivanje pojedinih dijelova svoje priče na društvenim mrežama IK Prof&Graf u marketinške svrhe, odnosno u svrhe promoviranja navedene zbirke i svih autora koji se u njoj nalaze. Također, ovim pristankom svi autori/autorice daju dozvolu urednici i lektorici naše IK da naprave sve eventualne potrebne intervencije na priči prije objavljivanja iste u navedenoj zbirci.
🎉NAGRADA za najbolju priču 🎉
Navedeni žiri će odabrati jednu najbolju priču, koja će biti oslobođena plaćanja kotizacije za objavljivanje, i taj će autor/autorica dobiti 5 primjeraka zbirke gratis. Svi odabrani /objavljeni autori dobivaju zahvalnicu za sudjelovanje u natječaju.
Napomena: za usluge uređivanja i lektoriranja teksta možete se javiti našoj suradnici Doris Turk na mail:
📧doris.turk8@gmail.com
Ukoliko imate ikakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, slobodno nam se s istim obratite na mail:
📧profigraf22@gmail.com
Rok za slanje priča: od 15.02.2024. do 31.03.2024.
Priče poslane izvan navedenog roka neće biti prihvaćene, a rezultati natječaja će biti objavljeni na društvenim mrežama IK Prof&Graf, najkasnije do 15.04.2024., a svaki će pojedini odabrani autor/autorica biti obaviješten i putem maila.
Iskreno se nadamo da ćete se odvažiti i javiti nam se s vašim kratkim pričama za djecu u što većem broju!
Tim IK Prof&Graf