IK Profigraf

JUŽINA U GLAVI

BLOGER: ikovac.sbooks

Vani je hladno, a meni je u rukama Južina u glavi (autorica: Saša Jakšić)!
Što reći za ovu predivnu ljubavnu knjigu!?
Prvo, osjećam se odlično nakon čitanja ove knjige. Znam da je čudno to spominjati, i možda se primijetili da ne spominjem baš svoje emocije u recenzijama (osim eventualnog oduševljenja) ali jednostavno ova recenzija ne može proći bez toga. Drugo, ja sam se, priznajem, cijelu knjigu ponašala kao jedan nevjerni Toma. Stalno sam čekala nešto loše, neki negativan preokret – ali on se nije dogodio. Zapravo, ovaj roman općenito nema puno preokreta, nećete doživjeti milijun i jedan plot twist. Ali nekako, čini mi se da je upravo u tome stvar!
Ova ljubavna priča govori o Katarini i Anti. “Dvoje usamljenih ljudi” koji su samo zbog tipfelera kod pisanja e-maila pronašli jedno drugo. Knjiga me privukla prvenstveno radi forme u kojoj je pisana. Ovo nije tipičan roman. Ovo je roman ispisan u obliku transkripta njihove e-mail korespondencije! A priča? Priča je prava sudbonosna ljubavna priča. I baš takva mi se svidjela. Puno toga što sam pročitala potpuno mi ima smisla. Ništa nije djelovalo usiljeno. Ponekad valjda treba doživjeti i ovakve knjige. One koje te jednostavno podsjete da je život lijep! Sigurno je bilo i trenutaka u kojima bi si prosječan čitatelj počupao kosu ali meni je stalno bilo u glavi – ja ovo razumijem, ovo je život, ovako to i bude, život je i lijepo i ružno.
U moru knjiga koje sam pročitala ovo je prva knjiga za koju mogu reći “dobro sam jer sam ju pročitala!”. Ovu knjigu trebate čitati jer vam se jednostavno danas čita nešto lijepo! Pa… ovom prilikom vjerojatno trebam zahvaliti Saši Jakšić za primjerak knjige koji mi se našao u rukama i koji me potpuno oduševio. Hvala Draga Saša, ako me razumijete? 😁

Za kraj, ako volite ljubavne knjige, želite se osjećati dobro nakon čitanja, i usput uživati u ovom zanimljivom načinu iznošenja priče kroz poruke – odmah se uhvatite ove knjige! Ja kao “ne-fan” romansi sam oduševljena, a ne mogu zamisliti što ćete tek misliti vi koji živite za čitanje ovakvih stvari!

Meni je ovo više bilo neko iskustvo nego čitanje! Znate ono kad odete u skupi restoran radi sveukupnog doživljaja, a ne samo radi hrane? E pa ova knjiga je u tom smislu za mene doživljaj. Zato je za mene savršena jer sam baš uživala u čitanju.

Tako da od mene 5/5 ⭐

Mislim da knjiga zaslužuje puno više pozornosti.

ikovac.sbooks

Južina u glavi – Saša Jakšić 🌊💻