IK Profigraf

1. MJESTO NAŠEM IGORU SEKULIĆU!

Naš autor Igor Sekulić je u petak 02.02.2024. godine u Slavonskom Brodu s pričom “Dostava” osvojio 1. mjesto na natječaju za kratku humorističnu priču “klUPKO smijeha”, za najbolji humorističnu priču Hrvatske za 2024. godinu.

U ime Prosudbenog povjerenstva obrazloženje nagrada dao je prof. dr. sc. Goran Rem s Filozofskog fakulteta u Osijeku, referirajući se na tri priče koje su osvojile prva mjesta:

Moglo se primijetiti ove godine da je povjerenstvo bilo raspoloženo prema narativnijim, razvijenijim pričama koje su naprosto opsegom dosta veće. Gospoda glumci su u svojoj gotovo koncertnoj varijanti izvedbe pokazali da tu postoje signali dramskoga koji se lako mogu i dobro iskoristiti. Naime, sve ove tri priče, koje su se našle u samome finalu, su upravo tu negdje dramatične. Imaju tu neku dimenziju grotesknog koje je jako blizu svakodnevici i svi jako lako prepoznajemo te situacije. A opet groteska škakljika i neugodna je i pretjeruje. To pretjerivanje iz tih situacija se dalo vidjeti, ovaj završni dio gdje smo se našli u onom diskursu birokrata koji koristi te užasne riječi da opiše da je netko dobio otkaz. Tu je negdje najgušći dio naše večerašnje priče. Pa, onda zbog tog mjesta gustoće, uz redove duge, fine, lagane, zabavne priče. Zbog toga je dobio nagradu.

Njegova će priča biti objavljena na stranicama Gradske knjižnice Slavonski Brod, te u novinama “Posavska Hrvatska”.
Čestitamo od srca, dragi Igore, mi znamo da je posve zasluženo! 🥳🥳🥳