IK Profigraf

TROJE NAS JE drugi dio trilogije – POGREŠKA

BLOGER: P.S.I love books

TROJE NAS JE
2. DIO TRILOGIJE – POGREŠKA

Kate Cooks
Prof&Graf

Moja ocjena: 5/5

U prvom dijelu trilogije upoznali smo Leona koji je biseksualac i već je šest godina u sretnoj vezi s Gabrijelom, no silno žudi biti u vezi i sa ženom. Tako je u njihov život ušla Barbara, koja se prvo protivila svemu tome nakon što je doznala da je Leon već u vezi i to s muškarcem, a Gabrijelu nije bilo ni malo lako podržati ga i nije bio siguran može li i želi li dijeliti Leona. No sve se promijenilo nakon što su se Gabrijel i Barbara upoznali.

Drugi dio trilogije započinje Barbarinom odlukom da se razdvoje na određeno vrijeme kako bi se Leon posvetio isključivo Gabrijelu i njihovoj vezi, te kako bi svi troje vidjeli što i kako dalje. No kada se Gabrijel razboli, Barbara više ne može stajati po strani, i mi ubrzo nakon toga pratimo njihove planove za zajedničku budućnost…

Kao i u prethodnom romanu, i u ovom sam uživala.
Bilo mi je jako zanimljivo pratiti njihovo prilagođavanje na novu situaciju i planiranje budućnosti na način da svi troje budu sretni i zadovoljni. Leon me u nekim situacijama uspio izbaciti iz takta, no nije ni njemu bilo lako i doista se trudio da i Barbara i Gabrijel budu sretni, te da se ni jedno ni drugo niti na trenutak ne osjećaju zapostavljeno. Barbara je ponovno pokazala koliko je inteligentna, hrabra i snalažljiva. Doista je mislila na sve, i upravo ona je najviše zaslužna za sve njihove planove, za sve ono što su počeli ostvarivati.

Sviđa mi se stil pisanja autorice i oduševljena sam time što je imala hrabrosti napisati ovako nešto. Kao što sam napisala u osvrtu za prvi dio trilogije, prije čitanja nisam bila sigurna hoće li mi se ovako nešto svidjeti, no autorica je odlično prenijela njihovu priču i najviše se zapravo posvetila osjećajima likova i produbljivanju njihovog odnosa, što je za mene veliki plus.

Svakako se veselim doznati što nas očekuje u sljedećem romanu koji je ujedno i završetak trilogije. Preporučujem od srca ljubiteljima žanra i onim čitateljima koji žele pročitati nešto drukčije.

“Možda sam luda, možda previše žurim sa svime, ali kada znaš, onda znaš, nije li tako?”

“Zona komfora ne postoji ni kao pojam u našim životima više. Sve je neizvjesno, sve je upitno. Osim činjenice da više ne možemo jedni bez drugih. Povezani smo, svi troje, i povratka na staro više nema za nikoga od nas.”