IK Profigraf

KRALJEVIĆ NOA

BLOGER: P.S.I love books

KRALJEVIĆ NOA

Laura Dobutović Ravlić
Ilustrirala: Maja Zdelar Kovač
Prof&Graf

Moja ocjena: 5/5

Kraljević Noa bio je veseo i znatiželjan dječak koji je najviše volio čitati knjige i igrati se hrabrog viteza. Najdraža knjiga mu je bila Knjiga o zmajevima, a on je oduvijek sanjao o tome da će jednoga dana pobijediti zmaja i tako dokazati da je dovoljno hrabar, jak i da je dostojan titule kralja kao i njegov tata. Noa je imao brata koji je bio još beba, i zbog njegovih stalnih potreba, Noa je puno rjeđe stizao na red za svoje te je bio usamljen.

No tada mu je na um pala jako zanimljiva ideja, i Noa je odlučio krenuti u pustolovinu. A kakva je pustolovina u pitanju, koga će sresti, te što će novo doznati i naučiti, saznajte čitajući.

Lijepa, simpatična, duhovita i zanimljiva priča prepuna pouka. Oduševio me veliki format i isto tako velike i predivne, šarene ilustracije.

Slikovnica “Kraljević Noa” donosi nam priču o bezgraničnoj dječjoj mašti i snovima, o odrastanju, usamljenosti, predrasudama i prihvaćanju. Podsjetit će nas da ne bismo trebali stvarati mišljenje o nekome ili nečemu samo na temelju onoga što nam govore drugi, jer to ne mora uvijek biti prava istina.

Predivna izvana i iznutra, ova slikovnica idealan je poklon za najmlađe. Preporučujem od srca.