IK Profigraf

Natječaj: “LJUBAV NE PITA ZA GODINE”

NATJEČAJ ZA OBJAVU KRATKE PRIČE U ZBIRCI : „LJUBAV NE PITA ZA GODINE“

Dragi autori, zadovoljstvo nam je predstaviti vam naš novi natječaj, i to za objavljivanje kratke priče u zbirci koja će sadržavati tekstove više autora, s temom LJUBAV – neovisno o godinama. Prihvaćamo priče koje se odnose na razlike u godinama među partnerima, priče o ljubavi u trećoj dobi ili zrelim godinama, a isto tako i priče o tinejdžerskim ljubavima i sl.

Zbirka će biti tiskana u SIJEČNJU 2024. godine.

I ovaj je naš natječaj namijenjen prvenstveno novim, neafirmiranim autorima/autoricama, kojima je ovo prilika da jedno njihovo autorsko djelo izađe u tiskanom obliku, kako bi se lakše promovirali i doprijeli do šire publike. Na natječaj se naravno mogu javiti i prethodno objavljivani autori/autorice, ali prednost za tiskanje u sklopu ove naše zbirke će imati novi, neafirmirani autori/autorice. Cilj nam je i ovim natječajem i ovom našom zbirkom priča ohrabriti i osnažiti autore/autorice s Wattpada, ili sve one koji pišu potajno, te im omogućiti da se za njih čuje!

Sastav stručnog žirija za odabir kratkih priča za zbirku:

Saša Jakšić, vlasnica IK Prof&Graf

Martina Duvnjak, autorica

Senka Ilić, autorica

Prije prijave na ovaj naš natječaj, ljubazno vas molimo da pročitate sljedeća pravila, uvjete i upute natječaja!

Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani autori/autorice, pod uvjetom da su punoljetni. Autori/autorice se mogu na ovaj naš natječaj javiti i s više kratkih priča, ali samo jedna može biti odabrana za zbirku. Te kratke priče trebaju biti na hrvatskom jeziku, uređene i lektorirane. Na natječaj se naravno mogu javiti i autori iz drugih država, pod uvjetom da poštuju ove upute (imamo mogućnost direktne uplate kotizacije i na račun u Srbiji). Ako pristigla priča nije uređena i lektorirana, neće biti uzeta u obzir za objavljivanje u zbirci.

Autori/autorice na natječaju mogu sudjelovati samo s kratkom pričom koja prethodno nije bila objavljena niti u elektronskom niti u tiskanom obliku. Autori/autorice koji objavljuju svoje priče pod pseudonimom na Wattpadu mogu potpisati svoj tekst i pseudonimom koji koriste i na Wattpadu, ali moraju kao i svi drugi autori/autorice navesti svoje osobne podatke u mailu uz prijavu priče na natječaj. IK Prof&Graf se obavezuje štititi identitet autora koji pišu pod pseudonimom.

Priče se šalju isključivo na službeni mail IK Prof&Graf: profigraf22@gmail.com, u WORD dokumentu, a tekst priče ne smije biti kraći od 1500 i duži od 7000 riječi. Najbitnije je da je priča s ljubavnom tematikom, odnosno da je glavna tema LJUBAV. Napomena: ne očekujemo erotske priče, za to ćemo imati poseban natječaj, ovdje očekujemo emocije!

Svi odabrani autori/autorice, čija će kratka priča biti objavljena u zbirci plaćaju kotizaciju u iznosu od 40,00€ na račun IK Prof&Graf, najkasnije tjedan dana prije odlaska zbirke u tisak. Podatke za plaćanje će svaki autor dobiti na svoj mail. Za tu kotizaciju, svi autori/autorice dobivaju tri primjerka zbirke gratis (oslobođeno plaćanja poštarine za slanje), a dodatne primjerke zbirke mogu kupiti po 40% nižoj prodajnoj cijeni (uz plaćanje poštarine za slanje).

IK Prof&Graf i žiri koji ocjenjuje sve vaše prijavljene priče zadržavaju pravo po vlastitoj procjeni ne prihvatiti tekstove koje sadrže govor mržnje, ili ako su uvredljivog, rasističkog i drugog neprimjerenog sadržaja te diskvalificirati ih, o čemu će svaki autor/autorica također biti obaviješten putem maila. Uz to, napominjemo da svaki autor/autorica osobno odgovara za sav sadržaj svog autorskog djela te sam/a snosi odgovornost u slučaju kopiranja/plagiranja priče ili pojedinih njezinih dijelova.

U ovom našem natječaju autori/autorice ne ostvaruju nikakvu naknadu za autorska prava za njihovu priču koja će biti objavljena u ovoj zbirci. Prijavom na ovaj naš natječaj, svi autori/autorice automatski daju dozvolu IK Prof&Graf za objavljivanje prijavljene priče u navedenoj zbirci priča „LJUBAV NE PITA ZA GODINE“, ali isto tako i za objavljivanje pojedinih dijelova svoje priče na društvenim mrežama IK Prof&Graf u marketinške svrhe, odnosno u svrhe promoviranja navedene zbirke i svih autora koji se u njoj nalaze. Također, ovim pristankom svi autori/autorice daju dozvolu urednici i lektorici naše IK da naprave sve eventualne potrebne intervencije na priči prije objavljivanja iste u navedenoj zbirci.

NAGRADA za najbolju priču

Navedeni žiri će odabrati jednu najbolju priču, koja će biti oslobođena plaćanja kotizacije za objavljivanje, i taj će autor/autorica dobiti 5 primjeraka zbirke gratis. Svi odabrani /objavljeni autori dobivaju zahvalnicu za sudjelovanje u natječaju.

Napomena: za usluge uređivanja i lektoriranja teksta možete se javiti našoj suradnici Doris Turk na mail:

doris.turk8@gmail.com

Ukoliko imate ikakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, slobodno nam se s istim obratite na mail:

profigraf22@gmail.com

Rok za slanje priča: od 01.11.2023. do 15.12.2023.

Priče poslane izvan navedenog roka neće biti prihvaćene, a rezultati natječaja će biti objavljeni na društvenim mrežama IK Prof&Graf, najkasnije do 15.01.2024., a svaki će pojedini odabrani autor/autorica biti obaviješten i putem maila.

Iskreno se nadamo da ćete se odvažiti i javiti nam se s vašim kratkim pričama u što većem broju!

Tim IK Prof&Graf