IK Profigraf

KEMIJA POŽUDE

BLOGER: P.S:I love books

 

KEMIJA POŽUDE

Davorka Crnčević
Prof&Graf

Moja ocjena: 5/5

Nakon što Ema, samouvjerena studentica treće godine medicine, uhvati dečka u prevari a istovremeno se suoči s obiteljskom dramom i očevim odlaskom, umjesto da se bavi time što joj se događa, odlučuje se usredotočiti isključivo na budućnost – na to da diplomira u roku i dobije željenu specijalizaciju.
Uskoro, na jednom od predavanja, ugleda Luku, a među njima odmah pri prvom pogledu zaiskri. Od tada im se putevi neprestano isprepliću, a privlačnost među njima raste. Kako ni Luka ne želi gubiti vrijeme na romantične veze već mu je na pameti samo to kako će se nakon što diplomira preseliti ocu u Toronto, odlučuju se na naizgled savršeni dogovor: na vezu bez obveza za koju neće znati ni njihovi prijatelji ni obitelj, a nakon što diplomiraju svako nastavlja svojim putem.

Kako će to izgledati i hoće li im uspjeti njihov plan, saznajte čitajući.

Nije mi prvi puta da čitam neki erotsko- ljubavni roman, no moram priznati da je “Kemija požude” definitivno nešto potpuno drukčije od prijašnjih koje sam pročitala i jako me ugodno iznenadio.

Roman je od samog početka jako zanimljiv, a strast i požuda doslovno pršte sa stranica. Priznajem da me “Kemija požude” prvo osvojila stilom pisanja i dijalozima koji su jako zabavni i duhoviti, a autorica je savršeno dočarala tu nevjerojatnu kemiju koju su Ema i Luka osjećali pri svakom susretu. Radnja se na početku uglavnom vrtila oko tih njihovih neprestanih susreta i taj dio mi je bio lagan i zabavan, no kasnije je ovaj roman otišao u meni posve neočekivanom smjeru, i ja sam ostala oduševljena. Od tog trenutka bila sam potpuno uvučena i ostatak sam pročitala u dahu.

Priču pratimo iz Emine i Lukine perspektive što mi se jako svidjelo, a oboje su me osvojili od samog početka. Ovo je priča ne samo o ogromnoj kemiji kojoj je nemoguće oduprijeti se, nego i o obiteljskim i ljubavnim odnosima i problemima, o bolnim rastancima, propuštenim prilikama i novim počecima.

Ovo je dakle, puno više od erotsko- ljubavnog romana, nešto drukčije od očekivanog i ja sam doista, malo je reći oduševljena. Autorici svaka čast i veselim se svim budućim romanima, a ovaj vam od srca preporučujem.

“Moje tijelo kao da je imalo vlastitu volju, razum više nije imao nikakvog utjecaja.”

“Nije brak ono što bi te trebalo spriječiti da se spetljaš s tom ženom, nego ljubav. Kad nekog voliš, ne želiš da pati i, kakva god iskušenja život stavlja pred tebe, naučiš kako ih izbjeći.”

“Možda odbijemo prilike koje bi bile sjajne za nas, zato što čeznemo za nečim nedostižnim? A možda ono što želimo ipak nije tako nedostižno kao što zamišljamo?”