IK Profigraf

NAJGORA NEVOLJA

BLOGER: P.S.I love books

 

NAJGORA NEVOLJA

Martina Duvnjak
Saša Jakšić
Prof&Graf

Moja ocjena: 5/5

Matej živi na selu i zajedno sa svojim roditeljima bavi se proizvodnjom ovčjeg i kozjeg sira. Živi potpuno opušteno, uživa u prirodi, narodnjacima i domaćem duhanu, a svoje ovce i koze obožava.
Vikendom se provodi i tada su mu na pameti samo avanture, a ozbiljna veza ili brak ni najmanje ga ne zanimaju.
Sabrina je njegova potpuna suprotnost- dama iz grada, veganka, žena koja uživa u klasičnoj glazbi i kozmetičkim tretmanima. Misli da su muškarci totalna gnjavaža i veza joj nije ni na kraj pameti. Sabrina je i sanitarna inspektorica koja dobije zadatak da provjeri Matejev OPG.

Što će se dogoditi kada se susretnu dečko sa sela i jedna dama, saznajte čitajući.

Odmah ću reći da ne znam kad sam se zadnji put ovoliko nasmijala čitajući neku knjigu. Jako zabavno, duhovito, zanimljivo, simpatično i skroz otkačeno štivo. A takvi su i glavni likovi.

Na prvu su oboje uvjereni da nisu jedno za drugo. Mateja ne zanimaju dame iz grada, posebno ne one umjetne i koje se previše šminkaju, a Sabrinu niti malo ne zanima nekakav čoban sa sela koji nosi iznošenu odjeću. No s vremenom se njihovo mišljenje mijenja, kao i sami njihov odnos, a ja sam uživala prateći sve to i pošteno sam se nasmijala njihovim dijalozima.

Volim sve Martinine i Sašine romane, jako mi se sviđa njihov stil pisanja te priznajem da su samim time i moja očekivanja u vezi ovog romana bila veća. No, one ne samo da su ispunile očekivanja, nego su me uspjele i doista ugodno iznenaditi. Savršeno mi je sjelo ovo štivo, uživala sam u čitanju, neopisivo sam se zabavila i puno nasmijala. Ponekad mi doista treba nešto lagano i neopterećujuće, a ova knjiga je upravo takva.

Svakako se nadam da nećemo dugo čekati na sljedeći Sašin i Martinin duet jer ovaj su, ako se mene pita, savršeno odradile. Roman “Najgora nevolja” preporučujem od srca svim ljubiteljima humorističnih ljubavnih romana.

“Nevolja. Ovaj je lik najgora nevolja ikad viđena. Jebeno lijepa nevolja. Ali nevolja.”

Lijepo mi je baka uvijek govorila: Sabrina budi dama, čak i kad bi najradije poslala nekoga u rodni kraj, učini to sa stilom!”