IK Profigraf

ZGODNI USAMLJENI ŠTREBER

BLOGER: Oružje od slova

 

𝑨𝒖𝒕𝒐𝒓 ; 𝑆𝑎š𝑎 𝐽𝑎𝑘š𝑖ć
𝑲𝒏𝒋𝒊𝒈𝒂 ; 𝑍𝑔𝑜𝑑𝑛𝑖 𝑢𝑠𝑎𝑚𝑙𝑗𝑒𝑛𝑖 š𝑡𝑟𝑒𝑏𝑒𝑟
𝑵𝒂𝒌𝒍𝒂𝒅𝒏𝒊𝒌 ; 𝑃𝑟𝑜𝑓&𝐺𝑟𝑎𝑓
𝑰𝒛𝒅𝒂𝒏𝒂 ; 2023. 𝑔𝑜𝑑𝑖𝑛𝑎
𝑺𝒕𝒓𝒂𝒏𝒊𝒄𝒂 ; 360 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑛𝑖𝑐𝑎

👨‍💻 Sa samo 33 godine odlučila je ostaviti sve i krenuti dalje.
Ostavila je posao, obitelj, prijatelje i uputila se na drugi kraj države, u grad na moru.
Klara je radila kao socijalna radnica i bilo joj je dosta gledati svaki dan ljudsku nesreću, te joj je bila potrebna promjena i to što prije.

👨‍💻 Mislila je da će to biti samo kao mali godišnji odmor, ili nešto slično, ali kako je upoznavala grad i ljude, sve se više zaljubljivala u to mjesto.
Dok je istraživala grad, slučajno je naletjela na kafić koji se zvao Lentamente, nakon tri tjedna koliko je dolazila svako jutro piti kavu, već je znala većinu ljudi koji bi dolazili.
Znala je njihove navike, njihove narudžbe, a i svakome je dala poseban nadimak, ali on… on joj je bio najveća nepoznanica, zagonetka, jer s nikim nije pričao, nije obraćao pažnju na druge ljude, tipka na svom laptopu i sjedi sam.
Što ga je više proučavala to joj je postao zanimljiviji, baš zbog te svoje tajanstvenosti, njega je nazvala “Zgodni usamljeni štreber”.

“𝘐 𝘬𝘢𝘥 𝘬𝘳𝘦𝘯𝘦𝘮 𝘬𝘶ć𝘪, 𝘶 𝘓𝘦𝘯𝘵𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘵𝘪ž𝘦 𝘰𝘯.
𝘜 𝘮𝘪𝘯𝘶𝘵𝘶. 𝘕𝘪𝘬𝘢𝘥 𝘯𝘦 𝘬𝘢𝘴𝘯𝘪. 𝘕𝘪𝘬𝘢𝘥.
𝘡𝘨𝘰𝘥𝘯𝘪 𝘶𝘴𝘢𝘮𝘭𝘫𝘦𝘯𝘪 š𝘵𝘳𝘦𝘣𝘦𝘳.”

👨‍💻 Počela se bližiti zima a tako i blagdani, sve je više bilo posla u kafiću, te im je bio potreban još jedan konobar, Klara se odmah javila za posao, jer iskreno gledajući poznavala je većinu gosta u dušu kao i sam kafić, te je bila i primljena.
Bližio se prosinac, radila je svaki dan, ali i dalje ništa nije znala o Zgodnom usamljenom štreberu, osim kada bi joj se obratio, čula je da ima seksi glas, ali i da ne voli promjene, te da ponekad zna biti pravi kreten.

“Š𝘵𝘰? 𝘑𝘦𝘣𝘰𝘵𝘦, š𝘵𝘰? 𝘒𝘰𝘫𝘪 𝘫𝘦𝘣𝘦𝘯𝘪 𝘬𝘶𝘳𝘢𝘤?
𝘕𝘰𝘨𝘦 𝘮𝘪 𝘴𝘦 𝘰𝘥𝘴𝘫𝘦𝘬𝘶 𝘪 ž𝘦𝘭𝘶𝘥𝘢𝘤 𝘱𝘳𝘦𝘰𝘬𝘳𝘦𝘯𝘦 𝘫𝘦𝘳 𝘡𝘨𝘰𝘥𝘯𝘪 𝘶𝘴𝘢𝘮𝘭𝘫𝘦𝘯𝘪 š𝘵𝘳𝘦𝘣𝘦𝘳 𝘶𝘭𝘢𝘻𝘪 𝘶 𝘬𝘢𝘧𝘪ć 𝘴 𝘤𝘶𝘳𝘰𝘮.”

👨‍💻 Nakon što je Klara završila u bolnici, Zgodni usamljeni štreber ju je posjetio, tj. on sam ju je odvezao u bolnicu kada je vidio u kakvom je stanju.
Ali ono što je saznala, što je odgonetnula, šokiralo ju je, Zgodni usamljeni štreber, koji se ustvari zove Alen ima Aspergerov sindrom, te je shvatila da oni ne mogu biti nikako zajedno, prvenstveno jer joj je upravo on šef, te zbog njegove dijagnoze… i jedan pakt koji je imala sa svojim kolegom promijenit će sve.

“𝘒𝘭𝘢𝘳𝘢, 𝘱𝘢 𝘫𝘢 𝘴𝘵𝘢𝘭𝘯𝘰 𝘮𝘪𝘴𝘭𝘪𝘮 𝘯𝘢 𝘵𝘦𝘣𝘦. 𝘖𝘥 6. 𝘳𝘶𝘫𝘯𝘢 𝘯𝘪𝘫𝘦 𝘱𝘳𝘰š𝘢𝘰 𝘯𝘪 𝘫𝘦𝘥𝘢𝘯 𝘥𝘢𝘯 𝘥𝘢 𝘫𝘢 𝘯𝘪𝘴𝘢𝘮 𝘮𝘪𝘴𝘭𝘪𝘰 𝘯𝘢 𝘵𝘦𝘣𝘦.”

👨‍💻 Hoće li uspjeti prevladati sve prepreke; od njegove dijagnoze, od njene dijagnoze, pa čak sve do njegove majke koja je razorila sve?
Hoće li ljubav pobijediti morate otkriti sami.

🖊 Saša molim te oprosti mi što knjigu tek sad čitam, ali nekako bucke ( tako zovem knjige koje imaju više od 300 stranica) izbjegavam, znam greška, ali tako je kako je.
Da se vratim, oprosti mi, jer oborila si me s nogu, ovo nije samo ljubavna priča, ovo je više od toga.
Bit ću iskrena i napisati da nikada nisam čula za Aspergerov sindrom, i hvala ti što si nam napisala knjigu o tome, jer proširila si mi vidik, jer sigurno sam upoznala takvu osobu, a da nisam ni znala.

🖊 Obožavam Klaru i Alena, pogotovo njega, on je nešto stvarno očaravajuće, duša od čovjeka, kada čitam njegovo razmišljanje, pitam se ; ” Zašto svi nismo takvi, mislim da bi sve bilo jednostavnije”.

🖊 Ali najbolje mi je Klarina svađa s nama čitateljima, baš me nasmijavala, malo mi je slična jer se i ja svađam u glavi s osobama iz svog života, pa mi nekad dođe da se lupim po glavi.

“𝘜𝘱𝘳𝘢𝘷𝘰 𝘴𝘢𝘮 𝘴𝘩𝘷𝘢𝘵𝘪𝘭𝘢 𝘬𝘢𝘬𝘰 𝘫𝘦 𝘴𝘷𝘪𝘣𝘢𝘯𝘫 𝘣𝘪𝘰 𝘪𝘴𝘤𝘳𝘱𝘭𝘫𝘶𝘫𝘶ć𝘪 𝘮𝘫𝘦𝘴𝘦𝘤.
𝘕𝘦, 𝘯𝘦 𝘻𝘣𝘰𝘨 𝘴𝘦𝘬𝘴𝘢. 𝘎𝘳𝘰𝘻𝘯𝘪 𝘴𝘵𝘦.
𝘚𝘢𝘮𝘰 𝘯𝘢 𝘵𝘰 𝘮𝘪𝘴𝘭𝘪𝘵𝘦.”

🖊 Ne želim previše otkriti, ali Alenova mama je grozna, čak i sličnu osobu znam u privatnom životu i definitivno se divim Klari kako je sve uspjela s njom izdržati, da njena flegma prema njoj je potrebna i meni.
Ali zato mu je tata vrhunski, tata kakvog bi svi poželjeli, te mi drago što uz Alena je imala i njega koji ju je od prvog dana prihvatio.

🖊 Smatram da bi svi trebali pročitati ovu knjigu, jer uz ljubav, ovo je i jako poučna priča, ne sudite nekoga dok ga ne upoznate.
Oduševljena sam pričom i ima sve moje preporuke.

“𝘈𝘬𝘰 𝘪𝘮𝘢𝘮 𝘯𝘫𝘦𝘨𝘢 𝘶𝘻 𝘴𝘦𝘣𝘦, 𝘯𝘦𝘮𝘢 𝘵𝘰𝘨𝘢 š𝘵𝘰 𝘫𝘢 𝘯𝘦 𝘮𝘰𝘨𝘶, 𝘵𝘢𝘬𝘢𝘷 𝘴𝘢𝘮 𝘰𝘴𝘫𝘦ć𝘢𝘫 𝘪𝘮𝘢𝘭𝘢. 𝘉𝘪𝘰 𝘫𝘦 𝘵𝘢𝘬𝘰 𝘴𝘮𝘪𝘳𝘦𝘯, 𝘵𝘢𝘬𝘰 č𝘷𝘳𝘴𝘵, 𝘱𝘶𝘯 𝘱𝘰𝘥𝘳š𝘬𝘦 𝘪 𝘯𝘦𝘬𝘢𝘬𝘷𝘦 𝘶𝘯𝘶𝘵𝘢𝘳𝘯𝘫𝘦 𝘴𝘯𝘢𝘨𝘦 𝘬𝘢𝘬𝘷𝘶 𝘯𝘪𝘴𝘢𝘮 𝘯𝘪 𝘴𝘢𝘯𝘫𝘢𝘭𝘢 𝘥𝘢 𝘱𝘰𝘴𝘫𝘦𝘥𝘶𝘫𝘦, 𝘪𝘴𝘬𝘳𝘦𝘯𝘰 𝘳𝘦č𝘦𝘯𝘰.”

🖊 P.s. zaboravila sam napisati da me epilog iznenadio, raznježio i iskreno rastužio.
Ne, neću reći što je u epilogu, niti zašto me to toliko dirnulo, to neka ostane moja životna tajna.