IK Profigraf

TREPTAJ

BLOGER: P.S. I love books

 

TREPTAJ

Amelia Stewart
Prof&Graf

Moja ocjena: 5/5

Darrill Reed pjevač je megapopularnog benda Rockefellers. Pjevanje je njegov život, svi ga poznaju i cijene. Čini se da mu u životu ide odlično i da mu ništa ne nedostaje. No jednoga dana u njegov život vrati se Hazel. Iznenada, baš onako kao što je i nestala bez traga prije petnaest godina, ostavivši mu tek jedno pismo. S Hazel je još kao dijete bio nevjerojatno povezan sve do tog njezinog iznenadnog nestanka, baš u vrijeme kada je započinjao svoju karijeru.
Sve što on želi su odgovori. Razlog zašto ga je napustila. No, sve što ona želi je živjeti svoj novi život bez razmišljanja o prošlosti, o vremenu koje joj je bilo izuzetno teško.

Postoji li za njih zajednička budućnost bez obzira na sve što se dogodilo u prošlosti? Saznajte čitajući.

Divna, ma predivna priča. Nisam očekivala je da će me u tolikoj mjeri dirnuti. Neke dijelove čitala sam u s knedlom u grlu, neke sa suzama u očima. Doista me duboko dirnula, posebno dijelovi u kojima doznajemo razlog zbog kojeg je Hazel prije petnaest godina otišla bez riječi.

Obožavam Darrilla i Hazel. Divne su osobe i savršen su par. Hazel je veliki borac, izuzetno snažna žena koja je čak i u najtežim trenucima prvo mislila na druge i stavljala ih ispred sebe. Iako nisam ni približno prošla to što je ona, znam kakav je osjećaj iz dana u dan se boriti. Znam i koliko je bitno ne odustajati, a znam i koliko je predivan i poseban osjećaj kada pored sebe imaš osobu na koju se u bilo kojem trenutku možeš osloniti i uz koju je svaki teret puno lakši. Koliko god bilo teško, nikada ne smijemo odustati od borbe i od sebe.

Već odavno sam se uvjerila u to da Amelia odlično piše, te da će nam sa svakom knjigom donijeti priču i likove koje ćemo dugo pamtiti. Trilogija o bendu Rockefellers je fantastična, bez imalo pretjerivanja. Svi nastavci su odlični, ali Treptaj mi je posebno emotivan.

Neopisivo sam uživala u svakoj stranici ove predivne i dirljive priče. Ali, isto tako, priznajem da mi je žao što je ovo kraj druženja s Rockefellersima. Nadam se da će nas Amelia ubrzo razveseliti s nekom novom pričom. Ukoliko još niste čitali, cijelu trilogiju vam od srca preporučujem.

“Neke je ljude nemoguće zaboraviti. Uđu vam u srce, nastane se i zauvijek tu ostanu.”

“Život se ne mjeri novcem koji zaradiš, ne mjeri se slučajevima koje dobiješ, život se mjeri jednostavnim stvarima koje činiš za druge ljude. Mjeri se dobrotom, mjeri se plemenitošću. Život se mjeri onim stvarima koje činiš za svoju obitelj.”

“Život je ponekad zaista sranje.”

See less