IK Profigraf

PUSTI I DOPUSTI

BLOGER: Ružičaste naočale

 

Izdavač: Prof&Graf

Pusti i dopusti. 

Pusti i dopusti. 

Pusti i dopusti. 

Možete si ovo ponoviti još nekoliko puta prije nego krenete sa mnom na put upoznavanja s ovom knjigom.

“Kristina saznaje da ju je zaručnik prevario sa sestrom, te otkazuje vjenčanje i prihvaća ponudu za posao u drugom gradu, samo da što prije pobjegne od svega. 

No, tamo baš i ne nalazi stan tako jednostavno kao što je mislila, pa se jednu večer umorna i nesretna uputi u najbliži bar, gdje upoznaje otkačenog mlađeg barmena, koji joj servira svoj specijalitet – Vrišteći orgazam. 

Prije nego što se snašla, njih dvoje su cimeri a ona saznaje da su totalna suprotnost, u svemu. On se stalno upušta u beznačajne jednonoćne afere, a ona se odrekla seksa doživotno. Plus, on je tako prokleto zgodan i opušten po pitanju svega, dok je ona ukočena i uštogljena, a oboje su emotivno prazni. 

Bar tako misle, dok se malo bolje ne upoznaju…”

Prekrasna knjiga. Ne znam koji od likova mi je draži, Benjamin ili Kristina. Kristina je imala bolan prekid, otišla je od kuće, ne ide joj baš najbolje, ali svejedno je ostala hrabra. Ostala je svoja i dala je sve od sebe da ju sestrina i zaručnikova izdaja ne uništi. A Benjamin je mlad i opušten. Ima svo vrijeme svijeta ispred sebe. Ima svoj kafić gdje mu pomažu sestra i najbolji prijatelj, ima dobar seksualni život, ali mu možda ipak nešto nedostaje.

Kristina je odrasla u bogatoj obitelji te ona sama ima dovoljno novca, dok je Benjamin odrastao u siromašnoj pa je bio jako nesiguran kad je Kristina upoznala njegove roditelje. Mislio je da nije dovoljno dobar za nju jer nije imao novaca kao ona, a zapravo novci nikad ne bi trebali predstavljati neku mjeru uspjeha.

Likovi su imali svoje strahove, imali su razloge za sreću te mislim kako je Saša napravila odlične likove koje želimo upoznati detaljnije. Učinila ih je stvarnima, učinila ih je osobama koje poznajemo, osobama s kojima se možemo poistovjetiti. Zato jako volim ova dva lika.

Ovo definitivno nije klasična priča “kako su se cimeri zaljubili i proveli sretno ostatak života”. Ovo je sve, samo ne klasična priča. Dijelili su stan, ali skoro uopće se nisu viđali. Ona je radila ujutro, on je vodio kafić navečer. Ona je pokušavala spavati tijekom noći, a on je spavao tijekom dana. Nisu imali priliku upoznati se kako treba, sve dok Kristina jednom nije otišla u njegov bar i jako se zabavila s njim.

Knjiga nema baš puno stranica, tako da ćete ju pročitati jako brzo, vjerojatno u jednom sjedenju. A radnja je dovoljno napeta da vam drži pažnju. Jednostavno uzet ćete knjigu u ruke i nećete ju ispustiti dok ju pročitate.

Mislim da je ova knjiga savršena za plažu. Dok ju čitate, možete zamišljati da vam prezgodni Benjamin radi koktele i onda jednostavno uživate.