IK Profigraf

NATJEČAJI ZA ZBIRKE 2024. godina

ZBIRKE / OKVIRNI PLAN NATJEČAJA ZA AUTORE ZA 2024. godinu

Uredništvo IK Prof&Graf objavljuje plan natječaja za zbirke za 2024. godinu.

Dragi autori, zadovoljstvo nam je predstaviti vam naš plan natječaja, i to za objavljivanje vaših kratkih priča ili poezije u našim zbirkama. Svi ovi natječaji namijenjeni su prvenstveno novim, neafirmiranim autorima/autoricama, kojima je ovo prilika da jedno njihovo autorsko djelo izađe u tiskanom obliku, kako bi se lakše promovirali i mogli doprijeti do šire publike. Na natječaje se naravno mogu javiti i prethodno objavljivani autori/autorice, ali prednost za tiskanje će kao i do sada imati novi, neafirmirani autori/autorice, odnosno dodatne bodove će za svoje prijave dobiti oni do sada neobjavljivani autori.

Sastav stručnog žirija bit će objavljen u svakoj službenoj objavi natječaja, s pravilima, uvjetima i uputama za prijavitelje.

Evo tema koje ćemo obrađivati u zbirkama u 2024. godini:

  1. SIJEČANJ: LJUBAV NE PITA ZA GODINE

„Ljubav ne pita za godine“ će biti natječaj za kratke priče na temu ljubav, ali se tema može interpretirati na više načina: očekujemo priče s razlikom u godinama među partnerima, ljubavne priče među tinejdžerima, ali sasvim su prihvatljive i ljubavne priče među ljudima treće životne dobi.

  1. OŽUJAK: #SAMOLJUBAV

„#Samoljubav“ će biti natječaj za poeziju na temu ljubav, a tema može interpretirati na više načina, prema mašti pjesnika.

  1. SVIBANJ: NAŠA NAJVEĆA BLAGA

„Naša najveća blaga“ će biti natječaj za kratke priče za djecu, za uzrast od 4-7 godina, a zbirka će sadržavati i bojanku za djecu / listove za bojanje između svake priče.

  1. SVE BOJE ŽUDNJE

„Sve boje žudnje“ će biti natječaj za kratke priče na temu erotike, ali kao i u 2023. godini od autora će se očekivati priče koje naglašavaju senzualnost i emocije, nikako pornografiju.

  1. DAROVI JESENI

„Darovi jeseni “ će biti natječaj za poeziju ljubav, a tema može interpretirati na više načina, prema mašti pjesnika.

  1. BOŽIĆNI POKLONI

„Božićni pokloni“ će biti natječaj za kratke priče na temu blagdana i Božića, ali se tema može interpretirati na više načina, da uključuje motive zime, adventa, poklona i sl.

Napomene: mjeseci su samo okvirno naznačeni, a teme su podložne promjenama ako uredništvo bude smatralo to potrebnim. Također, na svaki se natječaj treba javiti barem 10 autora kako bi on bio realiziran odnosno knjiga tiskana.

Ako se pitate trebate li se javiti na jedan od ovih natječaja, možda vas ovi podatci objavljeni u srpnju 2023. godine na to dodatno potaknu:

– svaka je zbirka tiskana u troznamenkastim nakladama

– svaka je zbirka distribuirana u knjižnice i knjižare

– svaka je zbirka gotovo rasprodana, od nekih imamo još samo nekoliko primjeraka i uopće ne sumnjamo da će takvu sudbinu imati i svaka iduća

– u našim se do sada tiskanim zbirkama nalazi 38 AUTORA, dakle 38 autora je dobilo putem naše izdavačke kuće prostor za predstavljanje i promoviranje

– od tih 38 autora, otkrili smo 5 novih s kojima smo potpisali ugovore za suradnju

– ohrabrili smo i osnažili mnoge druge autore koji su se odlučili raširiti svoja krila i zasjati na nekom drugom nebu, i mi im od srca želimo da budu što uspješniji i svom daljnjem radu

– popularizirali smo čitanje i pisanje kratkih priča, a hrabro smo se upustili i u tiskanje zbirki poezije

Svi ovi natječaji su tu radi vas, dakle, hrabro nam se javite s vašim pričama ili poezijom!

Unaprijed se veselimo vašim prijavama!

Uredništvo IK Prof&Graf