IK Profigraf

JUŽINA U GLAVI

BLOGER: Knjižničarka

 

Južina u glavi
Saša Jakšić

Samo jedno krivo slovo na tastaturi i mail je otišao na krivu adresu. Ante, urednik časopisa i portala za muškarce prijavnicu za kongres poslao je na sasvim drugu adresu. Ali, vrlo ljubazna primateljica maila odmah mu odgovara i ukazuje na pogrešku. Njezino prisno oslovljavanje probudilo je u njemu znatiželju i potaklo ga da nastavi dopisivanje s dotičnom Katarinom.

“Ti uvijek znaš što treba napisati, da se ja osjećam bolje, to me uvijek impresionira kod tebe.”

Iako je njihovo upoznavanje bilo samo virtualno, nekako su se pronašli na istoj valnoj duljini, pa pokušavaju produbiti svoje poznanstvo, kao i dogovoriti susret uživo.

“Želim spojiti tvoje riječi i tvoj glas s tvojim likom.”

Je li to bila samo slučajnost ili prst sudbine, da dvije tako srodne duše pronađu jedna drugu? Može li virtualna veza ili veza na daljinu funkcionirati?

Južina u glavi napisana je u formatu mailova, gdje nas kroz Antinu i Katarininu konverzaciju autorica lagano upoznaje s likovima i sa svim problemima koji prate jednu takvu vezu.
Autorica je i ovim svojim romanom pokazala da ima neiscrpnu maštu, pisanje romana u obliku mailova zaista je drugačije od uobičajenog, a time i njegovo shvaćanje.
I u ovom romanu naići ćete na razne prijedloge za jela u kojima likovi uživaju, pa se stoga nadam da nam autorica u budućnosti sprema i neku kuharicu, nije fer da ostanemo zakinuti za jela u kojima njezini likovi uživaju.
Svidio mi se odnos između likova, kao i njihovo međusobno poštovanje, podrška i ljubav, sve ono što prava veza treba imati, bila ona na daljinu ili blizinu, bez toga se ne funkcionira.

“Bojim se da će doći dan kad ćeš reći: “Oprosti Ante, ali ja ovo ne mogu, vraćam se kući.”.

Ako ste se zaželjeli jedne tople i romantične priče izaberite Južinu u glavi.

Izdavač Prof&Graf