IK Profigraf

JUŽINA U GLAVI

BLOGER: Ružičaste naočale

 

Izdavač: Prof&graf

Rekla bih da volim domaće autore, ali nisam baš upoznata s njima tako da ću samo reći da volim knjige Saše Jakšić.

Ovo mi je drugi roman koji sam pročitala od nje, ali nikako nije posljednji jer mi se njezin stil pisanja jako sviđa i jer obožavam njezinu tematiku.

“Ante Bašić, urednik časopisa i portala za muškarce se prijavljuje putem maila na kongres za medije i u žurbi zamijeni samo jedno slovo u mail adresi, te njegova prijavnica završi kod krive Katarine. Ili prave?

Katarina koja je primila njegov mail odmah ga obavještava o pogrešci, iskreno zabrinuta za njegovu prijavu, a u mailu ga je oslovila vrlo prisno – ‘dragi Ante’ – što je njega potaklo da joj se ponovo javi i nastavi dopisivanje s njom… Vrlo brzo, zaintrigirali su jedno drugo u toj razmjeni mailova, te on predlaže da se nađu na kavi. No tu počinju iskakati problemi…”

Počela sam čitati knjigu i na početku mi je bila jako slatka. Čitala sam i čitala, ali onda mi nije bilo baš jasno kako će se razvijati priča između Ante i Katarine. Mislila sam da postoje samo dvije opcije:

a) Njihovo dopisivanje će ostati samo online, nikad se neće upoznati uživo,

b) Upoznat će se uživo i takva poglavlja će biti baš napisana, neće biti u obliku mailova.

Bila sam u krivu. Postojala je i treća opcija.

Saša je stvarno cijelu knjigu napisala u obliku mailova i to je ispalo odlično. Iz njihovih mailova smo saznali sve što smo trebali znati.

Obožavam ovakva slatka upoznavanja. Upoznali su se slučajno i tako su započeli prekrasnu priču svojih života.

Meni su se likovi jako svidjeli. U potpunosti razumijem Katarinu i njezino pretjerano razmišljanje. Prošla sam kroz vezu na daljinu. Kod mene nije uspjela, ali znam kakav je osjećaj kad iz jedne poruke pročitate cijelu jednu priču. Kad vam jedna riječ ima više značenja i nikad ne znate što je točno mislila druga osoba jer ne možete prepoznati osjećaje u poruci.

A Ante je bio baš divan. Svaki put je bio pažljiv i čekao je Katarinu. Čekao je da ju ljutnja prođe i da mu se ona javi, a kad se ne javi, on bi se javio prvi.

Iako je odmah na početku rečeno koliko Ante i Katarina imaju godina, nisam dobila dojam da imaju toliko. Kad su se zaljubili, kao da su se vratili u mladost. Nekad je njihovo ponašanje pokazivalo koliko godina imaju jer su se ponašali mudro, ali nekad ih je ljubav ponijela i vratila u mladost.

Ova knjiga me oduševila na previše načina. Ante i Katarina su mi preslatki i stvarno jako volim njihov odnos.

Saša ima stvarno nevjerojatno dobar način pisanja. Toliko vas uvuče u knjigu i likove da zajedno s njima plačete i smijete se. Mogla sam zamisliti kako su ljuto tipkali kad su se svađali, a isto tako mogla sam zamisliti kako su zaljubljeno gledali u ekran kad dobiju slatku poruku. Saša je to sve divno opisala i moja mašta je bila jako zaposlena.

Ljubitelji ljubavnih romana, morate pročitati ovaj roman. Vjerujem da ćete uživati i da će vam se likovi uvući u kožu. Ako niste do sada ništa pročitali od Saše, morate to promijeniti jer ćete zbog nje jako zavoljeti domaće autore.