IK Profigraf

KĆI CVJEĆARA

BLOGER: Oružje od slova

 

𝑨𝒖𝒕𝒐𝒓 ; 𝑀𝑎𝑟𝑡𝑖𝑛𝑎 𝐷𝑢𝑣𝑛𝑗𝑎𝑘
𝑲𝒏𝒋𝒊𝒈𝒂 ; 𝐾ć𝑖 𝑐𝑣𝑗𝑒ć𝑎𝑟𝑎
𝑵𝒂𝒌𝒍𝒂𝒅𝒏𝒊𝒌 ; 𝑃𝑟𝑜𝑓&𝐺𝑟𝑎𝑓
𝑰𝒛𝒅𝒂𝒏𝒂 ; 2023. 𝑔𝑜𝑑𝑖𝑛𝑎
𝑺𝒕𝒓𝒂𝒏𝒊𝒄𝒂 ; 288 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑛𝑖𝑐𝑎

🌷 Nakon smrti roditelja, Dunja je preuzela njihovu cvjećaru, od malena se uvijek motala oko nogu roditelja, uživala s njima u poljima cvijeća, upijala svako zanimanje, svaki cvijet, svako ukrašavanje, cvijeće je bilo njena ljubav.
Bližio se dan Sve svete, te je Dunja imala užasno puno posla, ali nije bila sama uz nju je bila sestra i djevojke koje je zaposlila, one su uživale kao jedna mala obitelj.

“𝘕𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘪𝘭𝘢 𝘴𝘢𝘮 𝘰č𝘦𝘷𝘪𝘮 𝘴𝘵𝘰𝘱𝘢𝘮𝘢 𝘪 𝘳𝘢𝘻𝘷𝘪𝘭𝘢 𝘥𝘰𝘥𝘢𝘵𝘯𝘰 𝘰𝘣𝘪𝘵𝘦𝘭𝘫𝘴𝘬𝘪 𝘱𝘰𝘴𝘢𝘰, 𝘨𝘥𝘫𝘦 𝘴𝘮𝘰 𝘴𝘷𝘦 𝘪𝘴𝘵𝘦 𝘪 𝘨𝘥𝘫𝘦 𝘴𝘦 𝘯𝘪𝘵𝘪 𝘫𝘦𝘥𝘯𝘶 𝘯𝘦 š𝘵𝘦𝘥𝘪, 𝘢𝘭𝘪 𝘵𝘢𝘬𝘰đ𝘦𝘳, 𝘢𝘬𝘰 𝘫𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘰 𝘫𝘦𝘥𝘯𝘢 𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘭𝘦𝘮𝘶, 𝘴𝘷𝘦 𝘴𝘮𝘰 𝘵𝘶.”

🌷 Došao je po aranžman koji je sestra naručila za groblje njihovih roditelja, kada ga je Dunja ugledala, zagrcnula se svojom slinom, nije ga prestala gledati, a kada su im se prsti dotaknuli sva je zadrhtala… njoj u svoj toj ludnici oko blagdana i cvijeća ne treba sada nešto da joj remeti mir, ali te crne oči nisu joj dale mira.

“𝘏𝘷𝘢𝘵𝘢 𝘮𝘦 𝘱𝘳𝘷𝘪 𝘴𝘢𝘯, 𝘢𝘭𝘪 𝘮𝘪 𝘴𝘦 𝘶 𝘮𝘪𝘴𝘭𝘪𝘮𝘢 𝘱𝘰𝘫𝘢𝘷𝘦 𝘤𝘳𝘯𝘦 𝘰č𝘪 𝘪 𝘫𝘢 𝘴𝘷𝘰𝘫𝘦 𝘯𝘢𝘨𝘭𝘰 𝘰𝘵𝘷𝘰𝘳𝘪𝘮.”

🌷 Za Matea svi misle da je bahat i bezobrazan, ali izgled vara, on je nakon pogibije roditelja čista suprotnost, postao je privrženiji obitelji.
Uz svoju braću i sestre podignuli su malu firmu i sada su jedni od vodećih u domovini, ali se i probijaju na europsko tržište, rade s plastikom, od vaze za cvijeće, zdjelica, pa nadalje.
Žene su padale na njega, na njegovu pojavu, a on je uzimao koju je htio, jer on se ne misli ženiti.
Ali sve se u njemu promijenilo kada je ušao u cvjećaru gdje je njegova sestra rezervirala aranžman za roditelje, i to ne bilo koja cvjećarnica, nego točno u Dunjinu oazu cvijeća, mirisa i smijeha.

“𝘎𝘭𝘦𝘥𝘢 𝘶 𝘮𝘦𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘦𝘥𝘪𝘷𝘯𝘪𝘮 𝘷𝘦𝘭𝘪𝘬𝘪𝘮 𝘻𝘦𝘭𝘦𝘯𝘪𝘮 𝘰č𝘪𝘮𝘢 𝘶 𝘬𝘰𝘫𝘪𝘮𝘢 𝘴𝘦 𝘨𝘶𝘣𝘪𝘮 𝘬𝘢𝘰 𝘮𝘢𝘭𝘰 𝘥𝘪𝘫𝘦𝘵𝘦.
𝘖𝘷𝘢 ž𝘦𝘯𝘢 𝘮𝘦 𝘰𝘱č𝘪𝘯𝘪𝘭𝘢, 𝘻𝘢č𝘢𝘳𝘢𝘭𝘢, 𝘫𝘦𝘳 𝘫𝘢 𝘥𝘢𝘭𝘫𝘦 𝘰𝘥 𝘯𝘫𝘦 𝘯𝘦 𝘷𝘪𝘥𝘪𝘮.”

🌷 Između njih se iskra upalila istog trena, nisu mogli sakriti da jedan drugoga privlači, i kada je Dunja u njemu vidjela idealnog muškarca za sebe, jedan događaj u ženskom toaletu joj je ranilo srce, preokrenulo sve u njoj, te je bila povrijeđena.
Hoće li uspjeti Mateo riješiti nesuglasice, izliječiti njeno ranjeno srce, morat će te otkriti sami…

“𝘖𝘴𝘮𝘫𝘦𝘩𝘯𝘦𝘮 𝘴𝘦 𝘪 𝘰𝘵𝘬𝘭𝘫𝘶č𝘢𝘮 𝘷𝘳𝘢𝘵𝘢, 𝘢𝘭𝘪 𝘬𝘢𝘥𝘢 𝘴𝘦 𝘰𝘬𝘳𝘦𝘯𝘦𝘮 𝘱𝘳𝘪𝘻𝘰𝘳 𝘮𝘦 𝘴𝘱𝘶š𝘵𝘢 𝘯𝘢 𝘻𝘦𝘮𝘭𝘫𝘶 𝘪 𝘵𝘰 𝘣𝘳𝘻𝘪𝘯𝘰𝘮 𝘴𝘷𝘫𝘦𝘵𝘭𝘰𝘴𝘵𝘪. 𝘗𝘳𝘰𝘬𝘭𝘪𝘯𝘫𝘦𝘮 𝘴𝘦𝘣𝘦 𝘪 𝘯𝘫𝘶, 𝘪 𝘴𝘷𝘦 𝘳𝘦𝘥𝘰𝘮, 𝘫𝘦𝘳 𝘰𝘷𝘰 𝘴𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘰 𝘮𝘦𝘯𝘪 𝘣𝘶𝘥𝘢𝘭𝘪 𝘮𝘰ž𝘦 𝘥𝘰𝘨𝘰𝘥𝘪𝘵𝘪.”

🖊 Uživala sam u knjizi, o njihovoj priči, iako su mi već predkraj dizali živce s toplo – hladno, te tuđe spletke.
Ustvari kroz ovu priču se najbolje, tj. najjednostavnije pokazuje kako se nešto lijepo može uništiti kada se umiješa treća osoba, ili kada se preokrenu niz riječi koje ste čuli…
Dunja i Mateo su me baš nasmijali, oraspoložili, ali bome i naljutili.

🖊 Dunja je jedna vrijedna, hrabra, odvažna žena koja se “ukopala” u svijet cvijeća koji je odlično radila, ali si je uskraćivala ljubav i privatan život.
Iako za Matea će većina pomisliti kakav je kreten, ali meni je bio baš simpa, čak i na početku, ali gledajući tj. čitajući kako se mijenja zbog Dunje, je nešto predivno.

🖊 A opis cvijeća, buketa, aranžmana kako ih je autorica opisivala, doslovno ste mogli ih zamisliti kako izgledaju.
Odlična knjiga koja ima sve moje preporuke, te znam da će te uživati u njihovoj priči, kao prikaz ljubavi prema cvijeću.

“𝘖𝘯𝘰 š𝘵𝘰 𝘰𝘯𝘢 𝘳𝘢𝘥𝘪 𝘵𝘫𝘦𝘳𝘢 𝘷𝘢𝘴 𝘥𝘢 𝘻𝘢𝘷𝘰𝘭𝘪𝘵𝘦 𝘤𝘷𝘪𝘫𝘦ć𝘦, 𝘻𝘢𝘷𝘰𝘭𝘪𝘵𝘦 𝘯𝘫𝘦𝘨𝘰𝘷 𝘮𝘪𝘳𝘪𝘴, 𝘰𝘯𝘢 𝘶č𝘪𝘯𝘪 𝘥𝘢 𝘫𝘦𝘥𝘯𝘰𝘴𝘵𝘢𝘷𝘯𝘰 𝘷𝘰𝘭𝘪𝘵𝘦.”