IK Profigraf

JUŽINA U GLAVI

Autorica: Amelia Stewart

Šalje: Amelia1982@gmail.com
Datum: Ned, 18.jun 21:30
Predmet: Utisci o knjizi
Prima: kata.jaksic@gmail.com

Draga Saša,

Završila sam Vašu knjigu Južina u glavi i evo da napišem par reči. S obzirom da je cela knjiga predstavljena kroz razmenu mejlova, učinilo mi se ispravno da Vam se i ja tako obratim.

Prvo, ovo je totalno neobična i drugačija knjiga od svega što sam čitala. Ispričati celu priču samo kroz mejlove, a doživeti sve sa likovima osvežavajuće je načisto. Jako mi se dopalo što su likovi “stariji” iako sam ih ja u svojoj glavi doživela malo drugačije, a to nema veze sa knjigom, već sa mojoj maštom.

Drugo, likovi su divni. Iako u pojedinim situacijama ljutili su me oboje svojim reakcijama i razmišljanjima, na kraju bilo im je oprošteno jer su takvi kakvi jesu. Savršeno nesavršeni.

Naime, Ante je u svojoj prijavi pogrešio jedno slovo i poslao mejl pogrešnoj osobi. Katarina mu je uljudno odgovorila i ukazala na grešku, on joj se zahvalio i umesto da to bude kraj. E to je bio tek početak njihovog dopisivanja. Kao što sam već rekla likovi su stariji i zreliji, a samim tim njihovi životi već su dosta definisani. Već su oboje prošli mnogo i još uvek dosta toga prolaze. Imate li utisak da možete nekog upoznati preko mejla? Možete li zavoleti osobu putem poruka ili samo putem poziva? Može li se veza održati na daljinu?
Šta muči likove na tom putu saznaćete u ovoj uzbudljivoj knjizi. Ante i Katarina prirašće vam za srce, jer su slatki oboje zaista!

Ovde ću podvući crtu i reći da sam je pročitala u dva dana i to laganog čitanja bez žurbe.
Preporučiću ovu knjigu, kao što preporučujem Vaše knjige.

Srdačno Vaša,
Amelia Stewart 🍀