IK Profigraf

NOVI NATJEČAJ ZA AUTORE

NATJEČAJ ZA AUTORE

Uredništvo izdavačke kuće Prof&Graf objavljuje javni poziv autorima za neobjavljene rukopise za roman žanra KRIMI/TRILER u trajanju od 5. lipnja do 5. kolovoza 2023. godine.

Dragi autori/autorice, zadovoljstvo nam je predstaviti vam naš novi natječaj, i to za objavljivanje krimi/triler romana pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Prof&Graf.

I ovaj je naš natječaj namijenjen prvenstveno novim neafirmiranim autorima/autoricama, kojima je ovo prilika da jedno njihovo autorsko djelo iziđe u tiskanom obliku kako bi se lakše promovirali i doprijeli do šire publike. Na natječaj se, naravno, mogu javiti i prethodno objavljivani autori/autorice, ali prednost tiskanja imat će novi neafirmirani autori/autorice, odnosno dodatne bodove za svoje rukopise dobit će oni do sada neobjavljivani autori. Zato, ako imate neki rukopis negdje ‘u ladici’ koji zadovoljava uvjete našeg natječaja, izvucite ga, otresite s njega prašinu i pošaljite nam ga!

Sastav stručnog žirija:

Saša Jakšić, vlasnica izdavačke kuće Prof&Graf, autorica i urednica

Martina Duvnjak, autorica i urednica

Doris Turk, lektorica, mag. educ. philol. croat.

Prije prijave na ovaj naš natječaj ljubazno vas molimo da pročitate sljedeća pravila, uvjete i upute natječaja:

Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani autori/autorice, pod uvjetom da su punoljetni i državljani Republike Hrvatske. Autori/autorice mogu se na ovaj naš natječaj javiti i s više rukopisa, ali samo će se jedan odabrati za tisak. Rukopis treba biti na standardnom hrvatskom jeziku.

Autori/autorice na natječaju mogu sudjelovati samo s rukopisom koji prethodno nije bio objavljen niti u elektronskom niti u tiskanom obliku ili na bilo kojoj društvenoj mreži ili platformi. Autori/autorice koji objavljuju svoje rukopise pod pseudonimom na Wattpadu mogu potpisati svoj tekst i pseudonimom koji koriste i na Wattpadu, ali moraju, kao i svi drugi autori/autorice, navesti svoje osobne podatke u e-mailu uz prijavu na natječaj. Izdavačka kuća Prof&Graf obavezuje se štititi identitete svih autora koji pišu pod pseudonimom.

Rukopisi se šalju isključivo na službeni e-mail izdavačke kuće Prof&Graf: profigraf22@gmail.com u WORD dokumentu, a rukopis ne smije biti kraći od 50.000 i duži od 100.000 riječi, font veličine 12, idealno Calibri ili Times New Roman, prored 1,5. Izbor podžanra je slobodan (dozvoljeno je i miješanje žanrova, tipa erotski triler, ljubavni triler, itd.), najvažnije je da je glavni žanr KRIMI/TRILER. Uz rukopis, ljubazno molimo da priložite sinopsis i svoj životopis te svoje kontakt-podatke.

Svi odabrani autori/autorice, čiji će rukopis/i biti objavljen/i, potpisuju obvezan ugovor s nama, a mi snosimo sve troškove izdavanja odabranog/odabranih rukopisa. Izdavačka kuća Prof&Graf zadržava pravo ponuditi nekim autorima i druge oblike suradnje, tipa sufinanciranje, samoizdavanje i sl., a ako ni jedan pristigli rukopis ne zadovoljava uvjete natječaja, on će automatski biti poništen.

Izdavačka kuća Prof&Graf i žiri koji ocjenjuje sve vaše prijavljene rukopise zadržavaju pravo prema vlastitoj procjeni ne prihvatiti tekstove koje sadrže govor mržnje ili ako su uvredljivog, rasističkog i drugog neprimjerenog sadržaja te diskvalificirati ih, o čemu će svaki autor/autorica također biti obaviješten e-mailom. Uz to, napominjemo da svaki autor/autorica osobno odgovara za sav sadržaj svog autorskog djela te sam/a snosi odgovornost u slučaju kopiranja/plagiranja priče ili pojedinih njezinih dijelova. Očekujemo napete radnje te pregršt emocija dok čitamo vaše rukopise – od čuđenja, zgražanja, živciranja, pa sve do pozitivnog ili negativnog uzbuđenja; vaš nas rukopis nikako ne smije ostaviti ravnodušnima!

U ovom našem natječaju autori/autorice ostvaruju novčanu naknadu za autorska prava za njihov rukopis koji će biti objavljen, a iznos će se navesti u ugovoru. Svi autori/autorice u svakom trenutku mogu odustati od suradnje s izdavačkom kućom ako ne budu zadovoljni uvjetima ponuđenog ugovora za izdavanje njihova rukopisa.

Imate li kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, slobodno nam se s istim obratite na e-mail na koji šaljete i svoje prijave:

profigraf22@gmail.com

Rok za slanje rukopisa: 5.6. – 5.8.2023.

Rukopisi poslani izvan navedenog roka neće biti prihvaćeni, rezultati natječaja bit će objavljeni na društvenim mrežama i web-stranici izdavačke kuće Prof&Graf, najkasnije do 5.9.2023., a svaki će pojedini odabrani autor/autorica biti obaviješten o rezultatima natječaja i e-mailom.

Veselimo se vašim prijavama!

Uredništvo izdavačke kuće Prof&Graf