IK Profigraf

KĆI CVJEĆARA

BLOGER: P.S. I love books,

KĆI CVJEĆARA

Martina Duvnjak
Prof&Graf
Moja ocjena: 5/5
Dunja, junakinja ovog romana, nadaleko je poznata po svojim predivnim aranžmanima koji sve ostavljaju bez daha. Njezini pokojni roditelji prenijeli su joj tu veliku ljubav prema cvijeću, a ona se toj ljubavi i poslu potpuno posvetila. Uzgaja razne vrste cvijeća, pravi predivne bukete i aranžmane te ih prodaje u svojoj cvjećarnici. Dunja vodi jedan sasvim običan život i više je nego zadovoljna njime, no sve će se promijeniti kada jednoga dana u njezinu cvjećarnicu uđe Mateo.
Mateo vodi lagodan život, voli izlaske, žene i svoj Porsche. Ne razmišlja previše o svojim postupcima, a ponajmanje o nekakvim osjećajima. Mateo je Dunjina potpuna suprotnost, ali usprkos tome, između ovo dvoje ljudi rađa se privlačnost kojoj se nemoguće oduprijeti.
Što će se dogoditi kada se iz te privlačnosti rodi ljubav, saznajte čitajući.
U ovoj predivnoj priči uživala sam od samog početka pa do kraja. Roman me odmah privukao svojom predivnom naslovnicom, a od prvih stranica me potpuno zaokupio.
Likovi su odlični. Dunja me odmah osvojila. Ta predivna, draga, povučena i skromna žena s velikom ljubavlju radi svoj posao i izuzetno je uspješna u njemu. Žena koja živi jednostavnim životom, tugujući što njezini roditelji nisu živi da vide što je sve postigla.
Mateu je trebalo nešto duže da me osvoji, ali moram priznati da sam se od samog početka pošteno nasmijala poglavljima iz njegove perspektive. Kasnije sam uživala prateći kako se mijenja zbog te posebne žene i zbog osjećaja kojima se nije nadao. Ni Dunja se nije ni najmanje nadala da će u njezin život ući netko tko će ju u tolikoj mjeri zainteresirati i privući.
Doista predivna priča. Zabavila sam se, puno sam se nasmijala uz Matea, navijala sam za Dunjinu i njegovu sreću, a neki dijelovi su me i duboko dirnuli. Opisi su predivni i bez imalo problema sam mogla zamisliti sve to cvijeće i aranžmane, Dunju kako ih izrađuje i kako svakog jutra uživa u njihovom mirisu.
Martina nam je donijela još jednu odličnu priču u kojoj sam neopisivo uživala. Preporučujem od srca.
“Ono što ona radi tjera vas da zavolite cvijeće, zavolite njegov miris, ona učini da jednostavno volite.”
Martina D.