IK Profigraf

JUŽINA U GLAVI

BLOGER: P.S. I love books

JUŽINA U GLAVI

Saša Jakšić
Prof&Graf
Moja ocjena: 5/5
Ante Bašić je urednik časopisa i portala za muškarce. Prijavljujući se na kongres za medije, u žurbi zamijeni jedno slovo u mail adresi te mail završi kod krive Katarine, koja ga odmah obavijesti o pogrešci. Kako mu se pritom obratila vrlo prisno- ‘dragi Ante’, njega to zaintrigira i odluči joj odgovoriti na mail. Nakon toga, njih dvoje se nastavljaju dopisivati iz dana u dan, polako otkrivaju sve više jedno o drugome, a u njima se počnu javljati osjećaji koje nisu ni najmanje očekivali.
Je li moguće toliko se zbližiti samo preko poruka, pa čak i zaljubiti se u osobu koju nikada niste vidjeli, te što će to jedno pogrešno slovo u mail adresi donijeti Anti i Katarini, saznajte čitajući.
Uvijek volim naglasiti kako kod Saše, između ostalog, jako volim to što nam svakim romanom donosi nešto novo i drukčije. A “Južina u glavi” je nešto posve drukčije od svih njezinih prijašnjih tiskanih romana, jer cijela priča o Anti i Katarini ispričana je kroz razmjenu mailova. Tako nešto još nisam čitala i bila sam jako znatiželjna vidjeti kako će sve to izgledati. Srećom, Saša je to doista odlično odradila i uživala sam u čitanju od samog početka pa do zadnjih stranica.
Ante i Katarina dvoje su zrelih ljudi koji su bili usamljeni dok ih sudbina na neobičan način nije spojila. Oboje su prošli razvod, oboje su iz nekog razloga mislili da su sretni u braku ili su zavaravali sami sebe, a kasnije su, upoznavši jedno drugo, shvatili što im je to zapravo prije nedostajalo da bi bili potpuno sretni.
Uz Katarinu i Antu sam se zabavila i nasmijala, a bilo je i dijelova koji su me dirnuli i rastužili. Neke stvari koje su prošli i sama sam doživjela, tako da sam se u nekim situacijama mogla i poistovjetiti s njima. Oboje su mi se jako svidjeli. Uživala sam u njihovoj razmjeni mailova, a njihovi virtualni spojevi nešto su fenomenalno. Posebno me se dojmilo s koliko pažnje i nježnosti su se odnosili jedno prema drugome, a Katarinina hrabrost da ostavi sve iza sebe i započne jedan posve novi i drukčiji život me oduševila.
Saša me ponovno ugodno iznenadila. “Južina u glavi” za mene je pravo osvježenje; jedan potpuno drukčiji i jako zanimljiv i zabavan roman uz kojeg je uživanje zagarantirano. Preporučujem od srca.
“Ti zaslužuješ puno bolje od toga. Ti zaslužuješ nekoga tko će svaki dan zahvaljivati nebesima jer se budi pored tebe, i jer s tobom pije svaku svoju jutarnju kavu!”
“.. Jer mila moja, ne možeš suditi sve brakove po svom, znaš to? Ima i dobrih brakova. I dobrih muškaraca. I divnih žena. Moguće je imati dobar brak, čak i ako ti jednom, ili dvaput nekima, nije uspjelo. Ja čvrsto u to vjerujem, ali neću i tebe u to uvjeravati, ti to moraš shvatiti sama.”