IK Profigraf

ZAVRŠEN JE NATJEČAJ ZA OBJAVU KRATKE PRIČE U ZBIRCI : „LJETNE AVANTURE“

Dragi autori, zadovoljstvo nam je predstaviti vam naš novi natječaj, i to za objavljivanje kratke priče u zbirci koja će sadržavati tekstove više autora, s temom LJETO.

Zbirka će biti tiskana u LIPNJU 2023. godine.

I ovaj je naš natječaj namijenjen prvenstveno novim, neafirmiranim autorima/autoricama, kojima je ovo prilika da jedno njihovo autorsko djelo izađe u tiskanom obliku, kako bi se lakše promovirali i doprijeli do šire publike. Na natječaj se naravno mogu javiti i prethodno objavljivani autori/autorice, ali prednost za tiskanje u sklopu ove naše zbirke će imati novi, neafirmirani autori/autorice. Cilj nam je i ovim natječajem i ovom našom zbirkom priča ohrabriti i osnažiti autore/autorice s Wattpada, ili sve one koji pišu potajno, te im omogućiti da se za njih čuje!

Sastav stručnog žirija za odabir kratkih priča za zbirku:

Saša Jakšić, vlasnica IK Prof&Graf

Martina Duvnjak, autorica i urednica

Tihana Gašpert, book blogerica (Knjigožderonja)

Prije prijave na ovaj naš natječaj, ljubazno vas molimo da pročitate sljedeća pravila, uvjete i upute natječaja!

Na natječaju mogu sudjelovati svi zainteresirani autori/autorice, pod uvjetom da su punoljetni. Autori/autorice se mogu na ovaj naš natječaj javiti i s više kratkih priča, ali samo jedna može biti odabrana za zbirku. Te kratke priče trebaju biti na hrvatskom jeziku, uređene i lektorirane. Na natječaj se naravno mogu javiti i autori iz drugih država, pod uvjetom da poštuju ove upute (sada imamo mogućnost uplate kotizacije i na račune u Srbiji i BiH!). Ako pristigla priča nije uređena i lektorirana, neće biti uzeta u obzir za objavljivanje u zbirci.

Autori/autorice na natječaju mogu sudjelovati samo s kratkom pričom koja prethodno nije bila objavljena niti u elektronskom niti u tiskanom obliku, ili na bilo kojoj društvenoj mreži ili platformi. Autori/autorice koji objavljuju svoje priče pod pseudonimom na Wattpadu mogu potpisati svoj tekst i pseudonimom koji koriste i na Wattpadu, ali moraju kao i svi drugi autori/autorice navesti svoje osobne podatke u mailu uz prijavu priče na natječaj. IK Prof&Graf se obavezuje štititi identitet autora koji pišu pod pseudonimom.

Priče se šalju isključivo na službeni mail IK Prof&Graf: profigraf22@gmail.com, u WORD dokumentu, a tekst priče ne smije biti kraći od 1500 i duži od 6000 riječi. Izbor žanra za kratku priču je slobodan – ljubavni, fantasy, triler, krimi itd. – najbitnije je da je priča s ljetnom i avanturističkom tematikom, odnosno da je glavna tema LJETO.

Svi odabrani autori/autorice, čija će kratka priča biti objavljena u zbirci plaćaju kotizaciju u iznosu od 40,00€ na račun IK Prof&Graf, najkasnije tjedan dana prije odlaska zbirke u tisak. Podatke za plaćanje će svaki autor dobiti na svoj mail. Za tu kotizaciju, svi autori/autorice dobivaju tri primjerka zbirke gratis (oslobođeno plaćanja poštarine za slanje), a dodatne primjerke zbirke mogu kupiti po 40% nižoj prodajnoj cijeni (uz plaćanje poštarine za slanje).

IK Prof&Graf i žiri koji ocjenjuje sve vaše prijavljene priče zadržavaju pravo po vlastitoj procjeni ne prihvatiti tekstove koje sadrže govor mržnje, ili ako su uvredljivog, rasističkog i drugog neprimjerenog sadržaja te diskvalificirati ih, o čemu će svaki autor/autorica također biti obaviješten putem maila. Uz to, napominjemo da svaki autor/autorica osobno odgovara za sav sadržaj svog autorskog djela te sam/a snosi odgovornost u slučaju kopiranja/plagiranja priče ili pojedinih njezinih dijelova.

U ovom našem natječaju autori/autorice ne ostvaruju nikakvu naknadu za autorska prava za njihovu priču koja će biti objavljena u ovoj zbirci. Prijavom na ovaj naš natječaj, svi autori/autorice automatski daju dozvolu IK Prof&Graf za objavljivanje prijavljene priče u navedenoj zbirci priča „LJETNE AVANTURE“, ali isto tako i za objavljivanje pojedinih dijelova svoje priče na društvenim mrežama IK Prof&Graf u marketinške svrhe, odnosno u svrhe promoviranja navedene zbirke i svih autora koji se u njoj nalaze. Također, ovim pristankom svi autori/autorice daju dozvolu urednici i lektorici naše IK da naprave sve eventualne potrebne intervencije na priči prije objavljivanja iste u navedenoj zbirci.

NAGRADA za najbolju priču

Navedeni žiri će odabrati jednu najbolju priču, koja će biti oslobođena plaćanja kotizacije za objavljivanje, i taj će autor/autorica dobiti 5 primjeraka zbirke gratis, a priča će biti objavljena i na našoj web stranici nakon što zbirka bude tiskana. Svi odabrani /objavljeni autori dobivaju zahvalnicu za sudjelovanje u natječaju.

Napomena: za usluge uređivanja i lektoriranja teksta možete se javiti našoj suradnici Doris Turk na mail:

doris.turk8@gmail.com

Ukoliko imate ikakvih dodatnih pitanja ili nedoumica, slobodno nam se s istim obratite na mail:

profigraf22@gmail.com

Rok za slanje priča: od 01.05.2023. do 30.05.2023.

Priče poslane izvan navedenog roka neće biti prihvaćene, a rezultati natječaja će biti objavljeni na društvenim mrežama IK Prof&Graf, najkasnije do 20.06.2023., a svaki će pojedini odabrani autor/autorica biti obaviješten i putem maila.

Iskreno se nadamo da ćete se odvažiti i javiti nam se s vašim kratkim pričama u što većem broju!

Tim IK Prof&Graf