IK Profigraf

MENAGE A TROIS

BLOGER: P.S. I love books

MENAGE A TROIS

Saša Jakšić
Prof&Graf

Moja ocjena: 5/5

Odvjetnica Alisa odlazi na godišnji odmor kako bi pobjegla od svog monotonog i bezličnog života u gradu. Odlučuje izaći iz svoje zone komfora i odabire odsjesti u luksuznom hotelu na moru. Planirala je tih nekoliko dana biti sama sa sobom i pošteno se odmoriti, no nije ni svjesna u što će se njezin odmor pretvoriti. Već prvu večer privuče pozornost muškarcu koji očito radi u tom hotelu, a zapadne za oko i ekcentričnom šefu kuhinje, za kojega doznaje da je navodno i nekakav celebrity chef, no kako ona ne gleda tv i ne prati društvene mreže, potpuno joj je nepoznat.

Alisa se tada nađe u jednoj posve neočekivanoj i neobičnoj situaciji, no odlučuje jednostavno se opustiti i zabaviti, jer ipak je na godišnjem odmoru. Što god se dogodilo, ona se za nekoliko dana vraća kući i sve to će biti iza nje. No, ništa neće ići onako kako je planirala…

Svakim novim romanom Saša me ponovno uspije oduševiti, a ovaj roman je doista jako ugodno iznenađenje. Nisam ni približno očekivala ovako nešto kada sam krenula čitati.
Jako mi se svidjela cijela ova priča, kao i likovi, a zbog svih tih predivnih opisa hrane, posebno deserta, stalno sam posezala za nečim slatkim. Naravno, dobila sam i želju sve to probati.

Likovi su zanimljivi i odlično okarakterizirani. Alisa mi se jako svidjela. Ona je jedna divna, snažna i sposobna žena, puna razumijevanja i strpljenja koja ne vjeruje da može pronaći nekoga tko je može shvatiti u potpunosti i prihvatiti takvu kakva jest. Jako mi se svidjelo to što ovdje imamo zrelije i realne likove koji pokazuju svoje osjećaje, slabosti i nesigurnost, ali i to što imamo snažnu ženu koju muškarac ne treba “spašavati”.

Divan, jako zanimljiv i zabavan roman, savršen za opuštanje. A naslov je pun pogodak. Budi znatiželju, a savršeno se uklapa u cijelu priču.
Oduševljavaju me Sašine priče i likovi, a njezin stil pisanja zavoljela sam već s prvim pročitanim romanom. Jedva čekam vidjeti što nam donosi u svojim sljedećim romanima. “Menage a trois” vam preporučujem od srca.

“Volio bih da vidiš sebe onako kako te ja vidim. Predivna si. Savršena, za mene. Savršena. Nikada nisam upoznao nikoga kao što si ti. Ti si unikat, Alisa. Ti si – zemlja čudesa, sama po sebi.”

“Pa, bitne su male stvari u životu, ne? Šalica dobrog espressa, kuglica savršenog sladoleda od tamne čokolade, dobra knjiga…”