IK Profigraf

PUSTI I DOPUSTI

BLOGER: P.S. I love books

PUSTI I DOPUSTI

Saša Jakšić
Prof&Graf

Nakon što sazna da ju je zaručnik prevario sa sestrom, Kristina otkazuje vjenčanje i prihvaća ponudu za posao u drugom gradu, samo kako bi što prije pobjegla od svega što joj se dogodilo. No traženje stana u kojemu će živjeti, puno je teže nego što je očekivala. Jednu večer uputi se u najbliži bar kako bi barem na kratko zaboravila na sve, a tamo upoznaje mladog, zgodnog i simpatičnog barmena Benjamina, koji igrom slučaja, treba cimera. Prije nego što se snašla, on joj pokazuje stan i njih dvoje postaju cimeri i usput otkrivaju da su potpune suprotnosti u svemu.

On je toliko opušten u vezi svega, a ona sve mora analizirati. On se upušta u avanture, a nju takvo što ni najmanje ne zanima. I dok on uopće ne vjeruje u ljubav, ona i dalje vjeruje da prava ljubav postoji, no da se njoj ne može dogoditi.
Kako se sve više upoznavaju i zbližavaju, polako shvaćaju da su sličniji nego što se to činilo na prvu.

Nakon romana “Napokon zajedno”, mislila sam da me neće tako brzo ponovno osvojiti neki likovi, barem ne u tolikoj mjeri, no prevarila sam se. Benjamin i Kristina, ili bolje rečeno Benny i njegova Kikica, oduševili su me već od prvih stranica. Prikazani su toliko realno da se bez problema možemo poistovjetiti s njima – s njihovom brigom i nesigurnostima te strahom od ponovnog povrijeđivanja.

Kristina baš kao i ja, previše razmišlja o svemu i pretjerano analizira svaki događaj, a prošle smo toliko sličnih stvari u životu, da sam se doista iznenadila čitajući. A Benny je toliko divan, nježan i pažljiv, a sviđa mi se i to što možemo vidjeti i njegovu nesigurnu i ranjivu stranu.
Ni jedno ni drugo nisu imali sreće u ljubavi, povrijedile su ih osobe kojima su najviše vjerovali. Uživala sam prateći kako se njihov odnos razvija i kako polako otkrivaju sličnosti koje ih sve više povezuju.

Jako mi se svidio ovaj roman. Radnja teče glatko i roman se brzo i lako čita. Benny i Kristina su mi preslatki, baš su mi prirasli srcu i mislim da će njih dvoje biti teško nadmašiti. Pokazat će nam da se ljubav doista dogodi posve neočekivano, ponekad i s osobom za koju to ne bismo očekivali, a na nama je samo da “pustimo i dopustimo”.
Ja sam uživala u čitanju i roman vam od srca preporučujem.

“To je moj Benny, zaigrani dečko u tijelu odraslog muškarca. Ubojita kombinacija, ubojita.”

“Ne želim da se išta promijeni između nas. Jer ti i ja smo savršeni.”