IK Profigraf

SAMO JE NEBO GRANICA

BLOGER: Magdalenina oaza čitanja

Jasna Šemiga-Pintarić
Samo je nebo granica
Prof&Graf

OSVRT

Bome…završih ja australsku avanturu…i odlična je.

Ovo je knjiga, rekla bih točnije avantura koju bi svako od nas volio iskušati. Osim nekih djelova koji se tiču ilegale. Ali i ti dijelovi su dali svoj šarm cjelokupnom romanu.

Mary Lyn prvo odlazi u London kako bi čuvala djecu nekih bogataša, no tamo, iako je sve što se materijalnog tice idilično, nailazi na oca čiju djecu čuva i koji si uzima previše slobode.
Nakon što ju je skoro pa silovao, čuvši se sa svojom prijateljicom Martom te odlazi u Australiju.
I tamo počinje njena avantura. Upoznaje Dannyja, naočitog Maora, koji ju pruža uvid u sve ljepote Australije, posebice Velikog koraljnog grebena.
No, mutni poslovi čine Dannyja malo tajnovitim..a Mary Lyn je sigurna da ljubav može sve pobijediti.
Može li, zaista? Ili su tu upetljane neke stvari preko kojih se ne može prijeći?
Morat ćete otkriti sami jedino tako da pročitate ovu knjigu.

Ovaj roman je u meni probudio avanturistički duh. Bas neku želju da odem i ja nekamo daleko i da se prepustim nepredvidljim putevima života.
Opisi likova, radnja, sve teče glatko i neprekidno i zaokuplja pažnju čitatelja.
Bit će Vam vrlo zavoljeti Mary Lyn..bas kao i njenu dobrotu, ali i opreznost. Zaljubiti ćete se u Dannyja. Da, vjerujem da hoćete, jer likovi kao što je on se mogu naći samo u romanima. Iako je zaglibio u mutan svijet te se i sam iz njega želi izvući, Danny je dobar čovjek s velikim srcem. I ponavljam, za njega ćete pozeljeti da se vrati živ i zdrav te spašen od okova tog mutnog svijeta.
Svidjet će Vam se i Marta. Ona je luckasta, ali vrlo brižna prijateljica čije je srce jako veliko za ljude do kojih joj je stalo.

Ovo je avanturistički roman prožet i avanturom i ljubavlju i negativnim likovima, ali i junacima koji će osvojiti vaša srca.
Autorica je ispreplela predivan roman, sa snažnim likovima i koliko god joj je izazov bio otkrivati Australiju, vjerujem da joj je bilo i predivno.

Svakako toplo preporučujem ovaj roman svima Vama koji ste željni avanture. I da se odmaknete od svakodnevice, otputujte u Australiju gdje Vas čeka nezaboravna avantura s likovima koji cekaju da se zaljubite u njih.
Jer iskreno?
Dođe mi želja da se spakiram i odem. Odmah sada.