IK Profigraf

PRESLOŽITE ŽIVOTNE LADICE

BLOGER: Oružje od slova

Miroslav Strešnjak ; 𝑷𝑹𝑬𝑺𝑳𝑶Ž𝑰𝑻𝑬 Ž𝑰𝑽𝑶𝑻𝑵𝑬 𝑳𝑨𝑫𝑰𝑪𝑬
Nakladnik ; Prof&Graf
Izdana ; 2022. godine

Nisam neki stručnjak za pisanje osvrta knjiga koje su za samopomoći, s nekim smjernicama za boljim životom ili da budete bolja osoba.
Zašto?
Jednostavno nisam taj tip koji takve knjige čita, iako vjerujte, trebale bi mi takve knjige i stručna osoba.

Al hajdemo se mi vratiti na knjigu; autor nas na početku upoznava i sa svojim život, sa svojim problemima i mislima koji su ga samo vukli na dno.. imao je ženu, djecu, kuću, posao i taj je ritual bio isti svaki dan, ali on nije bio zadovoljan s tim, i tu ga razumijem.
Moji dani su toliko isti da komotno po meni možete i sat pomjeriti; kuća -rehabilitacijski centar-kuća….
I autor je odlučio da tako više ne želi živjeti, zbog sebe, žene, ali i prvenstveno zbog djece.. i pokrenuo se, čitao, slušao, istraživao, sve je krenulo na bolje kada je krenuo malim koracima…. a sada je sretniji i zadovoljniji.

U knjizi ćete uz autorovu priču, savjete, naći i smjernice, ali i upite za sebe gdje će te moći dobro razmisliti i odgovoriti na njih.
Ajde nekako sam uspjela odgovoriti na velike i male korake koje sam ili nisam uspjela napraviti, ali kada sam došla do “Moja prva ladica s kojom krećem u preslagivanje;” – tu sam stala, kiksala, jer tek sad vidim da ja nemam neki cilj, nemam neku viziju svog života, nemam jednostavno što zapisati.
Kao što sam rekla moj život je toliko monoton i pun stresa da ni samu sebe ne bimogla pokrenuti da prošećem sama po gradu.
I što više čitam do više shvaćam da nisam ni ja zadovoljna sa svojim životom, nisam zadovoljna ono što sam postigla… okrenula sam se djeci i oni su mi na prvom mjestu, a ustvari sama sebi bi trebala biti na prvom mjestu, jer tek sada shvaćam ako se meni nešto dogodi (da pregrizem jezik) djeca ostaju sama, ostaju bez majke i bez svog najvećeg oslonca.

“”𝘗𝘰𝘭𝘢𝘨𝘢𝘯𝘫𝘦 𝘤𝘪𝘨𝘭𝘦 𝘴𝘷𝘢𝘬𝘪 𝘥𝘢𝘯, 𝘥𝘢𝘯 𝘻𝘢 𝘥𝘢𝘯𝘰𝘮, 𝘮𝘫𝘦𝘴𝘦𝘤 𝘻𝘢 𝘮𝘫𝘦𝘴𝘦𝘤𝘰𝘮… 𝘛𝘢𝘬𝘰 𝘴𝘦 𝘨𝘳𝘢𝘥𝘪 𝘤𝘢𝘳𝘴𝘵𝘷𝘰.”

Da li me ova knjiga potaknula da ispitam svoj život?
Da, je.
Da li me ova knjiga potaknula da se zamislim što ja želim od svog života, u svom životu?
Da, je.
Da li me potaknula da napravim tj. zapišem svoje ciljeve i krenem korak po korak ih ostvarivati?
Da, je.
Odlučila sam uzeti bilježnicu i ispuniti sve upitnike iz knjige, preispitati svoje misli i svoj život…

Preporučila bi knjigu svima, i oni koji su nezadovoljni i zadovoljni svojim životom, jer stvarno vas natjera da se zamislite i zapitate ;” Da li sam sretna s onim što imam, kakva sam osoba i kako živim?!”.

“𝘝𝘦ć𝘢 𝘫𝘦 𝘉𝘖𝘓 Ž𝘈𝘓𝘑𝘌𝘕𝘑𝘈 𝘻𝘢 𝘰𝘯𝘪𝘮 š𝘵𝘰 𝘯𝘪𝘴𝘵𝘦 𝘯𝘪𝘵𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘢𝘭𝘪, 𝘯𝘦𝘨𝘰 𝘻𝘢 𝘰𝘯𝘪𝘮 š𝘵𝘰 𝘴𝘵𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘢𝘭𝘪, 𝘢 𝘯𝘪𝘴𝘵𝘦 𝘶𝘴𝘱𝘫𝘦𝘭𝘪.”