IK Profigraf

META

BLOGER: Knjižničarka

Meta
Božana Ćosić

Kako se nositi s gubitkom voljene osobe? Odnosno gubitkom cijele obitelji?
Gubitak nekoga je teško životno iskustvo, a tuga koju ono donosi je neizmjerna.S takvim ogromnim Siena je bila suočena kao mlada djevojka. Jednostavno, zbog osjećaja ogromne tuge njezin život postao je samo preživljavanje iz dana u dan.
Ponuda za novi posao koji je dobila od stalnog gosta u kafiću u kojem radi donijela joj je veliku promjenu.
Naime, pet godina kasnije Siena je plaćeni ubojica a jedina motivacija koja ju održava je mogućnost nalaženja ubojice njezine obitelji. Kad njezina tinejdžerska ljubav Adrian postane njezina sljedeća meta, svojom odlukom Siena pokreće lavinu koja donosi teške posljedice.

“Boljele su me te suze koje je ronila moja duša i proklela sam tu istu bajku koju smo pisali. Jer, iako je pero bilo u našim rukama, nismo imali nadzor nad njom. Krenula je u smjeru koji su drugi odredili.”

Likovi koje je autorica stvorila u romanu, naizgled su jednostavni, ali zapravo odišu nekom neopisivom snagom koja ih pokreće i omogućava suočavanje s nepredvidivim situacijama u radnji.
Autorica je uspjela stvoriti konstantnu napetost i iščekivanje koje nas vodi kroz cijelu radnju.
Nakon sve te nestrpljivosti da saznam nastavak, za kraj autorica je stvorila vatromet gdje nam i otkriva cijelu bit.
Stoga, nemojte ni slučajno listati zadnje stranice prije čitanja.
Pročitala sam već nekoliko Božaninih romana, ali ovim trilerom koji u sebi sadrži i ljubavnu priču uspjela me još jednom iznenaditi.
Stoga, ako ste ljubitelj trilera, nemojte propustiti Metu, imate moju preporuku.

“Pa…koristio je svaku priliku kako bi se primaknuo svome cilju.Sada sam to shvatila.Sva njegova pitanja.Sve njegove dvosmislene rečenice…Držao me u šakama a da toga nisam bila ni svjesna.Sve do sada…”

Izdavač Prof&Graf