IK Profigraf

DVA ŽIVOTA

BLOGER: Knjižničarka

Dva života
Aria Cnoll
“Godine su prolazile i odnijele sve u zaborav. Sva obećanja, sve prilike. Više nisam znala što je stvarno a što dio mog sjećanja.”

Jednom davno živjela je djevojčica…. Da, to je obično uvod u bajke, ali uvod je i u ovu priču, koja je sve suprotno od bajke. Priča je ovo o surovoj stvarnosti u kojoj se jedna djevojčica, odnosno djevojka našla na raskrižju sna i jave.
Sve počinje buđenjem Naye uz nepoznatog muškarca u nepoznatoj kući. Dok joj se u glavi vrte slike sa zabave, taj stranac tvrdi da je on njen suprug, a ona da boluje od teške bolesti.

“Sve dok se u meni vode borbe ne mogu biti sigurna u to da ću preživjeti, ali sve dok dišem, tražit ću način. Jednom ga možda i nađem.”

Čitanjem ovog romana autorica me potaknula na istraživanje. Kroz samu priču autorica se dotakla dosta teških tema, odnosno simptoma i posljedica koje za sobom donosi bolest zvana demencija. Zahvaljujući našem prijatelju, svima nam znanom Googlu, postoji niz članaka u kojima se opisuje ta bolest.
Uspoređujući podatke, vidim da je autorica uspjela uklopiti simptome u zanimljiv roman, a također kroz Nayinu priču dočarati na koji način posljedice mogu utjecati na oboljelog, kao i na njegovu bližu obitelj.
Zanimljivom pričom o Nayi autorica je pokazala koliko je truda uloženo u samo pisanje ovog romana i obrađivanju važne teme.Hoće li Naya prisjećanjem shvatiti radi li se o stvarnosti ili je to sve plod njezine mašte, saznajte u ovom romanu, koji Vas naprosto zove na čitanje dok ne dođete do zadnje stranice.

“Koliko bola, koliko tuge jedno biće može podnijeti? Nanizanih laži, podmetnutih pravila i promišljenih odgovora. Sve u savršenom skladu u cilju jednostavne, sebične namjere.”

Izdavač Prof&Graf