IK Profigraf

BOŽIĆNI OTOK

BLOGER: P.S. I love books

Mirjana Matanović Radman
Prof&Graf

Na samom početku romana baka unuci u oporuci ostavlja bajku koju je napisala za nju, ali joj za života nije uspjela ispričati. Ostavlja joj tek nekoliko ispisanih listova papira koji nemaju materijalnu vrijednost, ali imaju onu puno veću vrijednost – ljubav.

U bajci upoznajemo djevojku Isolu i mladića Kristijana koji napuštaju svoj dom i odlaze u grad zbog daljnjeg školovanja. Prije odlaska, Isola od svoje bake dobiva bisernu ogrlicu, a Kristijan od svog djeda novčić. No, ne znaju da novčić i biseri imaju tajne moći i da će prouzročiti zlo koje će moći zaustaviti jedino Isolina baka Mirjam i Kristijanov djed Šimun, koji su odabrani za važnu misiju koju moraju završiti do Božića. Bez razmišljanja kreću na put kako bi spasili svoje unuke i čitav svijet od zla.
S čime će se sve susresti na tom putovanju i na koji način će misija završiti, saznajte čitajući.

Prije nešto više od tri godine čitala sam ovu divnu knjigu i drago mi je što je sada dobila i svoje drugo izdanje, te jednu doista posebnu, predivnu naslovnicu. Bilo mi je divno prisjetiti se ove priče i ponovno uživati u njoj.

“Božićni otok” je divna, zanimljiva, dirljiva i poučna priča. Prepuna je neobičnih bića, zapleta i neotkrivenih tajni, a u njoj se posebno ističu velika ljubav, požrtvovnost, hrabrost i dobrota.

Mirjam i Šimun krenuli su na teško i opasno putovanje kako bi spasili svoje unuke ali i čitav svijet od zla, ne znajući što ih doista očekuje i hoće li uopće uspjeti u misiji. No, njih je pokretala velika ljubav prema unucima – željeli su vratiti osmijeh na njihova lica, ali i na lica svih tužnih i nesretnih ljudi.
Ne mogu opisati koliko me dirnula njihova nesebičnost, dobrota i njihova čista srca puna ljubavi, kao i njihova velika želja da dobro pobijedi zlo.

Jako zanimljiva, dirljiva priča koja bez problema drži pažnju od početka do kraja. Drukčija je i samim time posebna. Ovo je idealno štivo za blagdane, a podsjeća nas na pravu bit Božića i na sve ono što je doista važno u životu. Svakako preporučujem.

“Znao je mudri starac da je ljepota samo u malim stvarima.”