IK Profigraf

AURORA početak i kraj

BLOGER: Oružje od slova

Martina Almir Kopic ; 𝑨𝑼𝑹𝑶𝑹𝑨 početak i kraj
Nakladnik ; Prof&Graf
Izdana ; 2022. godine

Nakon borbe, nakon sudbine koja ih je sve dočekala kako je Aurora imala u viziji, Aurora i Baylor su zajedno i imaju predivnu trogodišnju kćer Niaal.
Aurora je napokon u dobrim odnosima sa svojom majkom, sve je onako kako treba biti, ali Auroru muči nova vizija koja joj nije jasna, ali zna da je upozoravajuće.. iako već deset godina zna da se nešto veliko sprema, samo još nije odgonetnula što.

Dok je još nosila curicu u svojom trbuhu, Aurora i Baylor su otvorili bolnicu za svoje pacijente, i u tome su bili izvrsni, kako i ne bi kada u bolnici rade devedeset posto liječnika i sestara vještičjeg roda.

Ono što je najgore kada imaš moći vizije je to što ponekad vidiš i što se događa ili će se dogoditi s osobama koje neizmjerno volite, tako je i Aurora znala da je njihova kći u opasnosti i to još dok je bila u majčinom trbuhu.

“𝘉𝘪𝘭𝘢 𝘴𝘢𝘮 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘯𝘢 𝘥𝘢 𝘪𝘻 𝘵𝘰𝘨 𝘳𝘢𝘻𝘭𝘰𝘨𝘢 𝘯𝘪𝘴𝘢𝘮 𝘪𝘮𝘢𝘭𝘢 𝘷𝘪𝘻𝘪𝘫𝘦 𝘯𝘢š𝘦 𝘥𝘫𝘦𝘷𝘰𝘫č𝘪𝘤𝘦. 𝘕𝘦ć𝘦 𝘱𝘳𝘦ž𝘪𝘷𝘫𝘦𝘵𝘪. 𝘕𝘦.”

Ali ono što Autora nije mogla dokučiti, shvatiti, vidjeti u svojoj viziji je to da netko njoj jako blizak ima velike planove kako da uzdrma njihovo mirno postojanje i da želi postati novi vrhovni… sprema nešto veliko i razarajuće…

“𝘕𝘪𝘬𝘢𝘥𝘢 𝘮𝘶 𝘯𝘦ć𝘶 𝘰𝘱𝘳𝘰𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪 š𝘵𝘰 𝘫𝘦 𝘶𝘮𝘫𝘦𝘴𝘵𝘰 𝘮𝘦𝘯𝘦 𝘪𝘻𝘢𝘣𝘳𝘢𝘰 𝘯𝘢š𝘶 𝘶š𝘵𝘰𝘨𝘭𝘫𝘦𝘯𝘶 𝘴𝘦𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘥𝘢 𝘣𝘶𝘥𝘦 𝘷𝘳𝘩𝘰𝘷𝘯𝘢. 𝘛𝘰 𝘴𝘢𝘮 𝘵𝘳𝘦𝘣𝘢𝘰 𝘣𝘪𝘵𝘪 𝘫𝘢.”

U drugom djelu knjige o božici Aurori, pratimo što se dogodilo poslije trinaest godina od one kobne večeri kada May, najbolja Aurorina prijateljica, zabija nož u njene grudi.
Pratimo niz Aurore danas i što se dogodilo u međuvremenu tih trinaest godina, čitamo i Baylorov viđenja svega ali i njegov strah.. a i tu je ta osoba – vještac koji ima pakleni plan.

Naravno i ovaj put me autorica oduševila svojom knjigom, jer ruku na srce ovakvih priča kod nas ima jako malo – mislim na naše domaće autore, i izuzetno mi je drago da je upravo Martina, koja je ujedno i jedna od mojih Facebook prijateljica, napisala ovakvu priču…
Priča koja će vas oduševiti, zaintrigirati da se i sami pitate neke stvari..
Da li zaista ima svrhe spašavati svijet u kojem ima sve više zla i tuge?
A opet kad razmislimo, uvijek postoji nada da će pobijediti dobro…